Д-р Димитър Кехайов - специалист по вътрешни болести изрази мнение

...
Д-р Димитър Кехайов - специалист по вътрешни болести изрази мнение
Коментари Харесай

Лекар назова защо у нас има най-висока ковид смъртност

Д-р Димитър Кехайов - експерт по вътрешни заболявания изрази мнение по отношение на високата смъртност от коронавирус у нас. Той разказа в пет точки какви са аргументите за това на стената си във Фейсбук.

Припомняме, че преди две години медикът разгласи, че продава премията си за висок морал и професионализъм, при спасяването на ранените при атентата на летище " Сарафово ". Причината, да се раздели с премията си, е че не е получил полагащите му се тогава 1000 лв. на месец за работа с заболели от ковид.

Ето какво написа той:

Мнението ми като фармакотерапевт и експерт по вътрешни заболявания е изцяло частно, само че се базира на стотици наблюдения /и в амбулаторни, и в болнични условия/ върху непознати лечения на заболели от ковид-19 пациенти.

Защо в България има най-висока COVID-19 смъртност?

1. Абсолютно непознаване и несъобразяване с Националния консенсус за лекуване на пневмониите на доцент Максимов и сътрудници. Както сами виждате от скрийншота, пневмониите добити в обществото би трябвало да се лекуват с два антииботика още през цялото време. Този скрийншот е от едно приложение за мобилни телефони, наречено ANTIBIOTICS в раздела му за емперични лечения на пневмониите. Приложението коства невероятната цена от фантастичните 6.83 /шест лв. и стотинки/, направено е от американските пулмолози и е съобразено с безусловно всички гайдлайни за използването на антибиотици по света. Ако сте небогати лекари и не можете да си позволите да си го купите, има безвъзмездни също по този начин приложения на тази тематика!



2. Неидентифициране на подлежащата бактериална белодробна зараза, която се развива 2-4 дни след началото на вирусната зараза – следих със страдание по какъв начин пациенти с отчетлива левкоцитоза + крепко олевяване се оставят без антибиотична терапия. Такъв пациент с приложението на Рейки, не може да се излекува!

3. Неправилилна дълготрайност на в началото несъобразено емперично лекуване на пневмониите – имал съм пациенти, които оповестяват, че персоналният им доктор им е назначил азотромицин единствено + асоциирани медикаменти единствено за 3 дни! Аз персонално върша голямо евала на подобен персонален доктор!!!

4. Неправилен триаж на ковид-19 пациентите, което рефлектира в свръхнатоварване на лечебните заведения у нас. CURB-65 Score for Pneumonia Severity изобщо не се познава от над 98% от лекарите у нас. Доц.Максимов уточни други – сходни – критерии за триаж на пациентите с пневмония добита в обществото, които уви и те не се познават съвсем!

5. Непознаване критериите за започване на антибиотична терапия, които са клинико-лабораторни и смесени и са 7 на брой!

Мога да посоча, най-малко още 3 изцяло основателни аргументи за необикновено високата смъртност на пациентите, инфектирани с ковид-19 у нас, само че ще си ги спестя, тъй като по този начин и по този начин още занапред чувствам „ възсторжените “ мнения на постинга ми от разнообразни сътрудници!!

Политическа партия. Без да се лаская и/или акцентирам, от лекувани над 1500 пациенти, включително изписани от болничното заведение такива, и някои от тях с усложнена пневмония имам 1 единствен смъртен случай в дома на пациентката, която бе необикновено симпатична 97 годишна професорка по право, имобилен неработоспособен с 2 инсулта и Алцхаймер – първото заболяване с класическия вариант на ковид-19 го овладях сполучливо, само че Омикрон я повали при все последвалия опит за оптимизация функционалността на имунната система след първата антибиотична терапия на старата жена. А съгласно статистиката на съвестта ми трябваше да има към най-малко 40 мъртви пациенти!!! "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР