Д епутатите създадоха Временна анкетна комисия за "Росенец". Предложението за

...
Д епутатите създадоха Временна анкетна комисия за "Росенец". Предложението за
Коментари Харесай

Създадоха Временна комисия за Росенец

Д епутатите сътвориха Временна анкетна комисия за "Росенец ". Предложението за комисията бе импортирано от "Демократична България " и беше утвърдено от пленарната зала.

"За " основаването на комисията гласоподаваха 193 народни представители, "против " - 1 и "въздържали се "- 12.

Комисията се основава за период от три месеца, а ръководител ще бъде Калоян Янков от "Демократична България ". Заместник-председател на комисията ще бъде Светослав Колев от "Изправи се БГ! Ние идваме! "

Целта на комисията е откри обстоятелствата и събитията за дейностите и бездействията на способените органи, които е следвало да установяват, преустановят употребата и да отстранен противозаконни градежи и обекти на територията на Лесопарк "Росенец ", в това число и прилежащата й територия. Комисията ще би трябвало да изследва и дейностите на НСО, както и на способените органи при и във връзка митинга против беззаконието в страната на 11 юли 2021 година

В рамките на дебата реплики си разменяха представители на "Демократична България " и Движение за права и свободи, показва Агенция "Фокус ".

Христо Иванов от "Демократична България " сподели, че с цел да не се политизира активността на комисията, той няма да членува в нея. По думите му "Росенец " е епикриза.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи акцентира, че от партията са за откриване на обстоятелства и условия, само че са срещу лицемерието.

"Лицемерие е, когато приказваш за избрани неща, а това, което обвиняваш избрани хора, изключваш други ", съобщи още Цонев.

От Движение за права и свободи предложиха разширение на обсега на комисията, която да откри обстоятелства и условия към строителството в "Колокита ", както и дали се изливат фекални води от къщата на Иво Прокопиев от Райския залив.

От "Демократична България " посъветваха Движение за права и свободи да си създадат обособена комисия за "Колокита ". От Движение за права и свободи обявиха, че тъкмо в тази комисия е мястото на тази тематика.

По-късно и от ГЕРБ се намесиха в разногласието. "Направо настръхнах от този спор. Имам възприятието, че по-късно ще излезе и Маяковски да държи тирада. Толкова трагично става тук. Ние ще подкрепим двете оферти, само че имаме и трето. Сформирайте една работна група, с цел да се разберете за парцелите по морето, медийните си магнати и всички проблеми, които имате ", прикани още Тома Биков.

Той регистрира, че партиите на митинга от три са станали пет. Според него, до момента в който тук се спори толкоз остро, по-късно всички ще отидат на съвещания.

По време на дебата Христо Иванов взе записките на Тома Биков, който си ги не помни на парламентарната естрада. Впоследствие Биков упрекна Христо Иванов, че му е откраднал записките. Ива Митева му направи забележка, че не е му е дала думата.

От своя срана Любен Дилов прикани ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили да не вземат участие в гласуването, а Радомир Чолаков предложи всички точки за краткотрайни комисии да бъдат отклонени.

В разногласието се намесиха и Българска социалистическа партия. Крум Зарков от "БСП за България " съобщи, че не това е задачата на 46-ия парламент и тази игра ще свърши както постоянно - със слаба оценка.

"Ние ви предлагаме различен метод. "Демократична България " имат своята самодейност и ние ще е я подкрепим. Вие, уважаеми от Движение за права и свободи, имате друга самодейност, внесете я и ние ще я подкрепим и нея, само че не забърквайте кашата на надиграването. Уважаеми сътрудници от ГЕРБ, всички тези безобразия, в случай че ги има, са са случвали по ваше време. Така че и вие недейте се забавлява ", сподели Крум Зарков.

В последна сметка депутатите взеха решение комисията да преглежда единствено случая "Росенец " и отхвърлиха предлагането на Движение за права и свободи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР