Covid отделенията в ямболските болници остават пълни и през тази

...
Covid отделенията в ямболските болници остават пълни и през тази
Коментари Харесай

Covid отделенията в ямболските болници остават пълни

Covid отделенията в ямболските лечебни заведения остават цялостни и през тази седмица. Всички кревати в интензивното поделение са заети. 

И деветте кревати в Covid реанимацията на регионалната болница са заети, осведомиха от РЗИ. След като преди месеца бяха доставени два преносими концентратора на многопрофилната болница " Св. Пантелеймон ", през днешния ден се чака да бъдат доставени още 6, заяви секретарят на инспекцията Донка Желева: 

" Сега, по новото систематизиране за " Св. Пантелеймон " има още 3, за болничното заведение в Елхово- 1, за кардиологичната болница -1 и за болница Йоан Рилски също един концентратор ".

В частната болница " Св. Йоан Рилски " за заети 43 от общо 44 кревати за Covid пациенти, в кардиологичната болница има двама, при общо 4 кревати. В държавната болница са 79.

" Следим обстановката, при положение на потребност ще се направи метаморфоза. Всички лечебни заведения, оптимално са нараснали потенциала си. Най- евентуално, в случай че има потребност " Св. Пантелеймон " ще разкрие още кревати ". 

В 6 отделения сега се лекуват Covid  пациенти в регионалната болница. Следващото поделение, което се приготвя е това по урология, където могат да бъдат разкрити още 12 кревати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР