COVID-19 така превзе ежедневието ни, че като че ли всичко

...
COVID-19 така превзе ежедневието ни, че като че ли всичко
Коментари Харесай

Ще има ли скоро ваксина срещу СПИН

COVID-19 по този начин завладя всекидневието ни, че сякаш всичко друго остана на назад във времето. Включително и доста съществени болести, с които учените от години търсят метод да се оправят.
 ХИВ, СПИН и първият случай на излекувана жена, без здравна интервенция
Първи случай на оздравял от ХИВ без терапия

Учените са обнадеждени

Едно от тях е СПИН, засегнал живота на милиони души по света. Въпреки близо четири десетилетия старания на международната изследователска общественост, до момента ефикасната ваксина за попречване на ХИВ не беше открита.

Сега обаче напъните на американския Национален институт по алергология и инфекциозни заболявания и откриватели от компанията " Модерна ", основала една от иРНК имунизациите против новия ковид, наподобява дават резултат.
 Снимка 556915

Те са основали пробна ваксина против СПИН, основана на иРНК - същата технология, употребена в някои сполучливи ваксини против COVID-19, а тестванията с животни дават очаквания, написа MSN. Резултатите от тестванията с мишки и маймуни демонстрират, че имунизацията е безвредна, провокира имунен отговор и антитела, а рискът от болест понижава със 79%.
 ХИВ, СПИН и съединението, което може да унищожи вируса
Съединението, което може да унищожи вируса ХИВ

Ново изобретение, което дава вяра на милиони инфектирани по света

" Експерименталната иРНК ваксина съчетава няколко характерности, които могат да преодолеят минусите на други пробни ваксини против ХИВ и по този метод съставлява обещаващ метод " - счита имунологът Антъни Фаучи, шеф на американския Национален институт по алергология и инфекциозни заболявания, един от създателите на проучването.
 Ваксините Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson и по какъв начин тъкмо работят против COVID-19
Как работят имунизациите и каква е разликата сред тях

Бърз обзор на три от утвърдените у нас

Преди имунизацията да бъде тествана върху хора, би трябвало да бъде усъвършенствана, тъй като равнището на антителата към този момент е ниско и би трябвало да се слагат голям брой ваксини. Проучването е оповестено в.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР