COVID-19 наложи промяна в тренировъчната програма на най-добрия български състезател

...
COVID-19 наложи промяна в тренировъчната програма на най-добрия български състезател
Коментари Харесай

Станимир Беломъжев с допълнителни PCR тестове за световното първенство

COVID-19 наложи смяна в подготвителната стратегия на най-хубавия български играч по ски насочване Станимир Беломъжев. Световният и европейски първенец по това време трябваше да е на лагер в Норвегия, само че поради 10-дневната карантина, наложена от държавното управление там за идващи от чужбина, той избра на води централизирана подготовка у нас.

“Подготовката ми върви обикновено. Тази година всички надпревари до края на януари бяха анулирани. Това бяха две международни купи и няколко други съревнования. За благополучие имаме удостоверение от интернационалната федерация, че международното състезание в средата на февруари ще бъде извършено. Ще се създадат доста PCR проби на състезатели, на личен състав, на ръководители, на уредниците, с цел да може да се получи един балон, в който да бъдем всички. Това се прави за нашата сигурност ", съобщи за БНР Беломъжев.

Събота и неделя международният първенец за 2017 година, дружно със своя татко Иван Беломъжев, провеждат първото съревнование за сезона в този спорт у нас за купа " Троян ". Надпреварата се възвръща след 10-годишно спиране.

В същото време Станимир не престава със своята подготовка.
 “Условията в Троян за подготовка са доста положителни, най-малко за момента. За жал в идващите дни се чака циклон, уповавам се да устискат снежните условия. Трасетата са готови. Не мога да кажа, че нямаме терзания, свързани с ковид. Ние сме спортисти, здрави организми, само че няма гаранция по какъв метод ще ни се отрази болестта. Доста огромна част от елитните спортисти го минават даже без да усетят някакви признаци. Това е огромен проблем, тъй като няма гаранция, че ти, отивайки на международното състезание и правейки си един подобен тест, няма да се окаже позитивен. Така цялата година трудът, който си положил, да бъде безрезултатен. Плануваме 10 дни преди шампионата да си създадем проби, с цел да забележим какви ще бъдат резултатите. Ще си създадем и проби за антитела. Ако всичко е обикновено, ще се опитаме да се изолираме до самото международно състезание. Трябва да се пазим, тъй като никой не е застрахован. Единственият метод най-малко в кратковременен проект да се защитим е имунизацията. Аз с най-голямо предпочитание бих се имунизирал и в случай че това стане преди международното състезание, ще е ужасно ", показа още трикратният европейски отличник и добави:

" Всички надпревари под шапката на Международния съвет за боен спорт отпаднаха. Тази година трябваше да има Зимни олимпийски военни игри, само че уредниците ги отложеха за 2022 година. В България ще вземам участие на държавното състезание през февруари. Надявам се да има условия и това съревнование да се организира. Прогнозите са идната седмица у нас да навлезе северен фронт. Това ще са единствени стартове преди шампионата на планетата ", приключи носителят на сребърен орден от международните военни игри в Сочи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР