© Юлия Лазарова Още по темата София ще плати 14

...
© Юлия Лазарова Още по темата София ще плати 14
Коментари Харесай

Най-големите обществени поръчки през седмицата

© Юлия Лазарова Още по тематиката
София ще заплати 14 млн. лева за поддръжка на светофари

Договорът ще е за четири години, а към претендентите няма финансови условия
29 авг 2017
" Хидрострой " взе поредна ВиК поръчка - във Видин за 18 млн. лева

И петте съперника на компанията на Велико Желев са отстранени от надпреварата. По същия метод новият обичан строител завоюва в Добрич, Златни пясъци и част от " Хемус "
29 авг 2017
Седем участника желаят да ремонтират трасето на трамвай №5

Подмяната на линиите от Съдебната палата до кв. " Княжево " ще коства над 40 млн. лева
28 авг 2017

Разширяване на системата за гранично наблюдаване на българско-турската граница
34.7 млн. лева

Министерството на вътрешните работи разгласи социална поръчка за разширение на Интегрираната система за гранично наблюдаване на българско-турската граница – създаване на сензорни линии за наблюдаване. Търгът обгръща региони на Гранична полиция в Елхово, останали непокрити от съществуващите сигнално-охранителни системи. Средствата са по съглашението за безплатна финансова помощ, по което предходната година Европейска комисия отпусна на България 160 млн. евро за справяне с мигрантската вълна.
Търгът е за доставка на съоръжение, инсталиране и консолидираното му и създаване на сензорни линии по българско-турската граница в секторите, които към момента не са покрити от сигнално-охранителни системи. Всяка сензорна линия ще се състои от неохлаждаеми термовизионни камери, ситуирани на определени от участниците позиции. За стеснен брой камери позициите са избрани от възложителя, което ясно е разказано в техническите условия. Задължително е потреблението на изчерпателен програмен продукт за детекция на придвижване в зоната на наблюдаване на камерите.
Критериите за оценки на офертите са общо три: цената с тежест 30%, срокът за гаранционна поддръжка с тежест 5% и индикатор, обвързван с качеството - с 65%. През последните три години участниците би трябвало да са изпълнили най-малко една активност по създаване (доставка на съоръжение, инсталиране, консолидиране и поддръжка) на системи за видеонаблюдение за защита на обекти от сериозната инфраструктура или държавни граници, или огромни индустриални обекти, или други полеви обекти.
Поръчката би трябвало да бъде приключена до 17 септември 2018 година Оферти могат да се подават до 18 октомври 2017 година

Доставка на медицински консумативи за Военномедицинска академия
32 млн. лева

Военномедицинска академия разгласи социална поръчка за периодическа доставка на травматологичен и неврохирургичен медицински консуматив по 49 обособени позиции. Участниците в търга могат да вземат участие във всички позиции, в които изискат.
Цената е единственият аршин за оценка на офертите. Възложителят няма условия за икономическо и финансово положение на участниците.
Доставките ще би трябвало да се изпълнят в границите на 24 месеца. В случай че през двегодишния интервал на деяние на контракта не е достигната прогнозната стойност на поръчката, възложителят си резервира правото при нужда от продължение на доставките да удължи периода до 6 месеца на подписания контракт за осъществяване на обособената позиция. Крайният период за подаване на предложения е 10 октомври 2017 година

Подновяване на железопътна инфраструктура Тулово - Змейово
16 млн. лева

Държавно дружество " Национална компания Железопътна инфраструктура " разгласи социална поръчка за механизираното възобновяване на железопътната инфраструктура и оборудванията към нея в междугарието Тулово – Змейово. Дължината на правата е 12.3 км. Търгът включва правене на работен план, осъществяване на строително-монтажни работи и авторски контрол на обекта.
Цената е главен аршин за оценка на офертите с тежест 60%. Останалите два критерия са срокът за осъществяване на поръчката и методът на осъществяване, като всеки индикатор е с тежест 20%. Кандидатите би трябвало да са осъществили най-малък оборот в сферата, попадаща в обсега на поръчката, изчислен на база годишните обороти на стойност от 5.5 млн. лева без Данък добавена стойност за последните три финансови години. През последните пет години претендентите би трябвало да са изпълнили най-малко едно строителство (ново строителство, главен ремонт или рехабилитация) на стоманен път и оборудванията към него, в това число стоманен път за метро.
Поръчката би трябвало да се извърши за 240 дни. Оферти могат да се подават до 23 октомври 2017 година

Извършване на разбори за Изпълнителната организация по околна среда
14.1 млн. лева

Изпълнителната организация по околна среда разгласи поръчка за избор на реализатори за осъществяване на разбори и изследвания на типовете и естествените местообитания в България, предмет на докладване според член 17 от Директивата за местообитанията и член 12 от Директивата за птиците.
Поръчката е разграничена на три позиции: разбори и изследвания за типове и видове местообитания, разбори и изследвания на типовете птици и надзор и валидиране на резултатите от осъществените разбори и изследвания. Ако участниците подадат предложения за третата позиция, те нямат право да аплайват за първите две и противоположното.
Критериите за оценка на офертите са два и с равна тежест - цената и професионалната подготвеност на личния състав. Участниците би трябвало да са осъществили най-малък общ оборот за последните три години в размер на прогнозната стойност на всяка позиция.
Поръчката би трябвало да бъде изпълнена до 31 януари 2020 година Крайният период за подаване на предложения е 3 октомври 2017 година

Удвояване и електрификация на жп път Прилеп - Ведрово
9.4 млн. лева

Държавно дружество " Национална компания Железопътна инфраструктура " разгласи поръчка за удвояване и електрификация на железопътен път в сектора Прилеп - Ведрово от км 29+595 до км 34+885 по III-та жп линия с дължина 5.2 км. В рамките на поръчката ще се изготвят планове, ще се изпълнят строително-монтажни работи по стоманен път, контактна мрежа и осигурителна техника, както и ще се прави авторски контрол.
Критериите за оценка на предложения са препоръчаната цена с тежест 60%, методът на осъществяване с тежест 35% и срокът за планиране - с 5%. Кандидатите би трябвало да са осъществили най-малък общ оборот за последните три завършили финансови години от най-малко 16 млн. лева, като най-малко 8 млн. лева би трябвало да са от сферата на поръчката. За такава се счита планиране и строителни действия по ново строителство, рационализация, реорганизация или рехабилитация на железопътна инфраструктура.
Поръчката би трябвало да бъде изпълнена за 160 дни. Оферти могат да се подават до 26 октомври 2017 година

Саниране на здания в Благоевград
4 млн. лева

Община Благоевград разгласи социална поръчка за осъществяване на инженеринг (проектиране и осъществяване на строително-монтажни работи) по плана за възобновяване на многофамилни жилищни здания на територията на общината. Търгът се финансира по оперативна стратегия " Региони в напредък ". Поръчката е разграничена на 15 позиции, като претендентите могат да подават предложения по всички тях.
Критерият за оценка, който е с най-голяма тежест, е препоръчаната цена - 60%. Останалите три индикатора са гаранционният период с тежест 20%, срокът за осъществяване на строителството и срокът за планиране, всеки с тежест 10%.
Поръчката би трябвало да се извърши в период сред 60 и 65 дни. Оферти би трябвало да се подадат до 6 октомври 2017 година
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР