© Цветелина Белутова Още по темата Онлайн продажбите в България

...
© Цветелина Белутова Още по темата Онлайн продажбите в България
Коментари Харесай

Поръчките от eMAG могат да бъдат получени и в пощенска станция

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Онлайн продажбите в България са близо 580 млн. лева през 2017 година

Около една пета от интернет покупките са направени през мобилни устройства
22 яну 2018
eMAG ще отвори шоурум в България следващата година

Компанията е добавила 141 хиляди нови клиенти през 2016 година
5 сеп 2017 Стоки, поръчани от онлайн магазина eMAG, към този момент могат да бъдат получени и платени и в определена от клиента пощенска станция. Това е резултат от партньорството сред двете компании, оповестиха от " Български пощи ".

В комфортен ден и час

" Услугата е предопределена за тези, които избират да си вземат пратката в комфортен за тях ден и час от пощенска станция, вместо да чакат вкъщи доставка с пощальон, което от време на време е ограничаващо като време. Новата опция не води до оскъпяване на поръчката, финансовите условия са тези, които са изписани на уеб страницата на eMAG ", изясни за " Капитал " Дора Цветкова – " връзки с обществеността " на " Български пощи ".

Първоначално новата услуга се предлага в 19 пощенски станции в София. Плановете са до няколко месеца да обхване офисите на държавното сдружение в огромните градове, а по-късно и в по-малките обитаеми места в страната.

Получателите ще бъдат известени с SMS в деня на идване на пратката, която би трябвало да бъде взета до седем календарни дни от приемането й в пощенската станция. Плащането на доставката ще се прави на място, само че единствено в брой, защото в " Български пощи " няма ПОС терминали.

Със софтуерно приложение

" Електронната търговия пораства с доста бързи темпове и ние следваме този тренд. Само един образец - поръчаните онлайн колета от Китай, които се получават в българските пощенски станции, са нарастнали с 82% за петте месеца на 2018 година по отношение на същия интервал на предходната година. Затова сдружението създаде и внедри особено софтуерно приложение, улесняващо приемането, обработката и доставката на колета от електронна търговия. EMAG е първият клиент на тази интегрирана система, само че чакаме и други онлайн магазини да се възползват от опциите й ", изясни още Дора Цветкова.

Новата услуга ще бъде придружена с възобновяване на 17 от 19-те пощенски станции, които към този момент обслужват пратките на еMAG. Става въпрос за инвестиция от няколко десетки хиляди лв., която ще направи пространствата по-приветливи, споделиха за " Капитал " от държавната компания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР