© Pexels Още по темата Къде да си похарча биткойна

...
© Pexels Още по темата Къде да си похарча биткойна
Коментари Харесай

"Алтерко роботикс" вече приема плащания с криптовалути

© Pexels Още по тематиката
Къде да си похарча биткойна

Разплащането с криптовалути към момента е лимитирано, благоприятни условия за това обаче има и в България
24 ное 2017
" Алтерко роботикс " показа още устройства за интелигентен дом

Те могат да се ръководят от разстояние посредством мобилно приложение и демонстрират изразходваната сила в действително време
25 юли 2017
БАИТ разгласи спечелилите в годишните награди за IT промишлеността

Росен Плевнелиев беше отличен с наградата за специфичен принос в областта на осведомителните технологии
1 мар 2017 Продуктите на българската софтуерна компания " Алтерко роботикс ", част от холдинга " Алтерко ", към този момент могат да бъдат закупени онлайн и посредством криптовалути. Фирмата внедри в електронните си платформи за извършване на покупки алтернатива за заплащане посредством валутите Bitcoin и Litecoin за да се улесни процесът по покупка за клиентите им от разнообразни страни.

Изпълнителният шеф на " Алтерко Роботикс " Димитър Димитров разяснява за медиите, че заплащането посредством виртуални валути ще им обезпечи опция за приемане на поръчки от целия свят без да бъде належащо цената да се конвертира в евро или долари. " Потребителите ще могат да употребяват Bitcoin, Bitcoin cash или Litecoin, с цел да създадат покупката си, а напълно скоро ще увеличим и броя на типовете криптовалути, които одобряваме за заплащане ", прибавя още той.

Част от портфолиото от артикули на " Алтерко роботикс " е серията умни устройства Shelly за автоматизация на домовете, която включва интелигентна крушка, преходник за контакт и система за видеонаблюдение, както и детският софтуерен часовник MyKi. От компанията прецизираха пред " Капитал ", че цената на продуктите ще се превалутира към цената на цифровите монети в съответния миг на закупуване и даже да има смяна в цената за интервала на транзакцията, който нормално е към 30 минути, тя ще бъде за сметка на " Алтерко Роботикс ", а не на купувача. " Заплащаната цена от клиента постоянно ще е тъкмо толкоз, колкото е била цената сега на натискане на бутона за потвърждаване на поръчката. Експертните оценки на екипа на " Алтерко Роботикс " сочат, че в границите на 30 минути няма обилни разлики ", споделя още Димитров.

Очакванията на компанията са въвеждането на метода за заплащане посредством криптовалути да спомогне в допълнение за световното й развиване, като сега детския часовник MyKi се предлага на над 60 пазара, измежду които са Австрия, Дания, Южна Африка, Румъния и други

В България към този момент има няколко десетки компании, които също одобряват заплащания с виртуалната валута, измежду които платформа за групово извършване на покупки, хостинг и финтех компании, туроператори и други търговци. Основните аргументи за това са сигурността на заплащанията, само че все още транзакциите са малко в България и услугата към този момент е по-скоро с рекламна цел.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР