© Георги Кожухаров Заводът, който Magna и BJEV ще използват,

...
© Георги Кожухаров Заводът, който Magna и BJEV ще използват,
Коментари Харесай

Magna и BJEV ще произвеждат съвместно нова генерация електромобили в Китай

© Георги Кожухаров Заводът, който Magna и BJEV ще употребяват, има потенциал да създава до 180 хиляди коли годишно. Още по тематиката
Toyota ще продава електрически автомобили в Китай под марката на GAC

Целта на японската компания е да извърши идните квоти за продукцията на електрически коли в страната
19 май 2018
Magna и Lyft стартират разработка на технология за самостоятелни коли

Чрез партньорството си двете компании ще се наредят измежду водачите в промишлеността
19 мар 2018
Напрежение сред Hyundai и BAIC Motor поради проблеми с доставчиците

Двете компании създават взаимно коли в Китай, само че пазарът там става все по-труден
13 сеп 2017
Renault-Nissan ще създава електрически автомобили в Китай

Френско-японският конгломерат прави смесено сдружение с китайската компания Dongfeng Motor
29 авг 2017 Най-големият производител на автомобилни елементи в Северна Америка – канадската компания Magna, ще създава и сглобява нова генерация електрически коли в Китай. От управлението на Magna оповестиха, че ще основат две нови взаимни сдружения с Beijing Electric Vehicle (BJEV), който е благосъстоятелност на китайската държавна автомобилна компания BAIC. Споразумението, което планува взаимното произвеждане на новия модел елекромобили " смарт премиум " да стартира преди 2020 година, беше подписано на публична гала в столицата на източнокитайската провинция Дзянсу – Нанджинг.

Продукцията ще се извършва във към този момент съществуващо дружество в Зенджианг. Заводът има потенциала да създава 180 хиляди автомобила годишно, прецизираха от Magna, която развива сполучлив бизнес и в България.

Надежди и упоритости

Изпълнителният шеф на Magna Дон Уолкър означи, че за първи път ще създават и сглобяват коли отвън предприятието си в австрийския град Грац. " Това е неповторима опция за Magna, изключително когато имаме капацитета да произвеждаме коли с електрическа или хибридна технология ", разяснява Уолкър. Той добави, че са въодушевени от обстоятелството, че ще оперират на автомобилния пазар в Китай, защото опциите в страната са огромни.

Magna има опит в сходни интервенции, защото е сключвала контракти за взаимно произвеждане с BMW и Jaguar Land Rover в завода си в Грац.

Президентът на BAIC Су Хей разяснява по време на церемонията, че от стратегическа позиция основаването на два джойнт венчъра предвещава триумфи и за двете компании, като по този метод ще разширят бизнеса си в Китай. Хей изясни, че тактиката им ще бъде основана на споделена платформа, като ще сглобяват и създават взаимно нов модел " премиум смарт " елекромобили. " По този метод ще допринесем за развиването на промишлеността за чиста сила до последващо равнище ", сподели той.

BJEV възнамерява да се листне на фондовата борса до 2 месеца, разгласи Хей при започване на юни в изявление за Bloomberg.

Пазар на бъдещето

През април 2018 година от Magna и BAIC оповестиха, че възнамеряват да създават нова генерация смарт електрически автомобили на пазара в Китай. Специалистите в сектора плануват, че двете нови взаимни сдружения ще пуснат на пазара редица нови модели електрически коли. Към момента Китай е най-големият пазар на електрически коли в света, като множеството прогнози демонстрират, че до 2020 година над 5 млн. електрическия автомобил ще бъдат в придвижване по пътищата в страната.

Съвместните сдружения с локални сътрудници не са необичайност в Китай. Няколко огромни автомобилни компании като Volkswagen и Ford си партнират с локални играчи в бранша, с цел да сглобяват и продават електрически коли. Важно е да се означи, че китайското държавно управление слага наложителен най-малък предел за създадени електрически автомобили годишно за всички автомобилни групи в страната.

Китай изпревари Съединени американски щати и се трансформира в най-големия пазар на електрически коли през 2015 година, защото производителите на коли в азиатската страна получават държавни дотации и държавното управление вкара забрани, свързани с отделянето на нездравословни излъчвания във въздуха. MG Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР