© Dado Ruvic Още по темата Freedom House: В поне

...
© Dado Ruvic Още по темата Freedom House: В поне
Коментари Харесай

Telegram набра 1.7 млрд. долара след втория рунд на ICO финансиране

© Dado Ruvic Още по тематиката
Freedom House: В най-малко 18 страни са манипулирани избори посредством онлайн дезинформация

Все повече държавни управления лимитират мобилния интернет в името на политически цели
15 ное 2017
Царят на съветските обществени мрежи

Основателят на " ВКонтакте " Павел Дуров е колкото потайна, толкоз и ексцентрична персона, която съумя да сътвори заслужен съперник на Фейсбук
11 апр 2014 Компанията Telegram, която създава едноименното приложение за криптирани известия, е събрала общо 1.7 милиарда $ посредством своето ICO, написа Bloomberg. Данните са взети от регулаторни документи. Павел и Николай Дюрови, съветските бизнесмени, които стоят зад Telegram и обществената мрежа VK (ВКонтакте), са добавили 850 млн. $ финансиране при втория рунд от своето ICO от общо 94 вложители. Двамата братя събраха същата сума по същия метод и през февруари. Telegram е записана на територията на Британските Вирджински острови, като съгласно документите, подадени пред американските регулатори, е допустимо да се търсят и следващи рундове на финансиране по същия метод.

Оптимизъм в проблематичен пазар

" Събирането на тази сума е огромен триумф, изключително като се има поради спадът в цената на bitcoin и по-предпазливото държание на вложителите към криптопроекти ", разяснява Генади Жиляев, някогашен шеф в Templeton Emerging Markets в Русия, който сега влага във виртуални валути и монетни предлагания.

Компанията счита да употребява средствата, с цел да създаде своята мрежа Telegram Open Network, която ще бъде основана върху блокчейн технология, и включва в себе си криптовалутата Gram. Нейната цел е да сътвори мрежа, която да разреши транзакции, по-бързи от тези върху bitcoin и ethereum, двете най-масови криптовалути в света. Според документите, подадени от Telegram, компанията планува и евентуална конкуренция с Visa и Mastercard.

Telegram неотдавна мина границата от 200 млн. дейни консуматори, като съгласно компанията всеки ден тя прибавя по 700 хиляди нови консуматори. Компанията обаче има и проблеми, като е доста допустимо Telegram да бъде блокирана в Русия, откакто отхвърли да си сътрудничи с управляващите, като им даде ключовете за декриптиране на известията на в платформата. Според съветската Федерална работа за сигурност става дума за ограничения против тероризма.

Криптоинвеститорът Роман Абрамович?

Според " Ведомости " един от вложителите при първия рунд на събиране на средства посредством ICO е бил милиардерът Роман Абрамович. Анонимни източници разясниха, че става дума за сума от 300 млн. $. Говорителят на Абрамович Джон Ман отхвърли да разяснява дали милиардерът е вложил, само че разгласи пред медии, че сигурно не става дума за сума от 300 млн. $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР