Чувствате ли се вече много изморени от работния режим и

...
Чувствате ли се вече много изморени от работния режим и
Коментари Харесай

Вече сте уморени след отпуската? Нормално е, ето как да си помогнете

Чувствате ли се към този момент доста изморени от работния режим и тръгването на учебно заведение на децата, въпреки че е още началото на дейния сезон?

Да, обикновено е. Оказва се, че доста хора в доста страни оповестяват за този феномен на изтощеност още през октомври.

Причините за това може да са доста. Все отново всички ние преживяхме едни предизвикателни две години и изчерпахме запасите от си от успокоение, самообладание и сила да посрещаме всеки ден нови и нови провокации.

Сега към този момент, когато всичко малко или доста се възстановява, не можем да чакаме, че ще се впуснем с нови сили в живеенето, просто тъй като още не сме възстановили запасите си от сила.

За благополучие, има метод да „ включите зарядното “ и да вкарате нови сили в тялото си. Може да се доверите на потвърдени във времето билки и витамини, които усъвършенстват работата на тялото и мозъка:

 а iStock/Getty Images

Йерба мате

Векове наред локалните поданици на Южна Америка пият настойка от зелените листа на мате. Тя ги тонизира, избистря мозъка им, дава им сила за борбите.

В наши дни борбите са на друго поле, само че йерба мате още веднъж идва на помощ. Чаят от листа на мате работи като кафе, само че без отрицателните резултати като сърцетуптене.

Доказани са позитивните свойства на растението за възобновяване на силата, за възстановяване на храносмилането и възприятието за релаксация.

Женшен

На другия завършек на света – в Азия, от Китай, през Индия, чак до Сибир, друга билка оказва помощ на хората да имат сила за всички значими неща в живота си – женшен.

Женшенът неслучайно се назовава „ коренът на живота “. Неговите многочислени изгоди от дълго време са го трансформирали в легенда. Но той в действителност тонизира, лекува, енергизира и спомага за положителното действие на целия организъм. Спортистите го харесват, тъй като им оказва помощ да се възстановят по-лесно след натоварване.

 а iStock/Getty Images

Магнезий

Този добре прочут минерал дава отговор за над 700 съществени функционалности в тялото. Нужен е на костите, на мозъка, на храносмилането (защото усвоява глюкозата), на мускулите, на кожата.

Важен е и за функционалността на черния дроб – енергийната „ батерия “ на нашето тяло.

Липсата на магнезий е измежду главните аргументи за бързото настъпване на отмалялост, нервност и потиснато въодушевление.

Витамини от В групата

Ако би трябвало да ги определим с една дума, тя ще бъде „ жизненоважни “. Витамините от В-групата, изключително витамин В2, В6, В9, В12 се включват в съвсем всички функционалности на тялото.

Те взе участие в обмяната на веществата, в синтеза на редица хормони, в построяването на клетките на мозъка и сърцето, нужни са за здравето на черния дроб, дефинират дали ще се усещаме изпълнени с сила или в противен случай – изтощени и депресирани.

 a Neo Magni

Приемането на този енергизиращ коктейл в действителност не е сложен, тъй като всички тези подкрепящи съставки са събрани в дребната таблетка.

Магнезият в нея се отличава се с добра биоретенция, т.е признатият от таблетката магнезий се усвоява в доста огромна степен от организма и заема мястото си там, където е необходим – в клетките, в мозъка, в черния дроб.

Екстрактите от женшен и йерба мате, както и витамините от В групата допълват този енергиен микс и вършат деня по-лесен и лек.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР