Чувствате, че можете да постигнете повече, отколкото ви позволява настоящата

...
Чувствате, че можете да постигнете повече, отколкото ви позволява настоящата
Коментари Харесай

3 риска, които трябва да поемете, ако искате да постигнете успех

Чувствате, че можете да постигнете повече, в сравнение с ви разрешава актуалната ви работа? Обмисляте преквалификация или ново бизнес начинание? Или пък просто имате потребност от смяна?

Кариерното развиване постоянно идва със своите опасности, само че точно те постилат пътя към триумфа, написа Fobres. Ето най-честите и по какъв начин да не страхувате от тях.

1. Рискът да навлезете в непозната територия.

Непознатото постоянно е плашещо. Притесняваме се, че не сме задоволително способени и готови, че няма да се оправим. Вместо това би трябвало да преглеждаме протичащото се като опция за израстване и научаване на нови неща.

2. Рискът да се провалим и да изглеждаме като неудачници пред околните си.

Да, възможност за неуспех има при всяка смяна. Но хората, които в действителност ви обичат, се интересуват от вас като персона, а не от високия ви пост и цифрите в банковата ви сметка. А в случай че някой ви пренебрегне поради стъпка обратно в кариерата, то този човек не трябва въобще да е в живота ви.

3. Рискът да изгубите всичко.

При ново начинание е обикновено да се тревожим за финансовото си положение. Успокойте мислите си, като вместо да се съсредоточвате върху това какво може да се случи, в случай че се неуспехите, се фокусирате върху това, което ще се случи, в случай че съумеете. Имайте религия в себе си и си повтаряйте, че можете да преодолеете всичко.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР