"Чуваме всякакви коментари и всякакви доказани вече лъжи за интерконектора

...
"Чуваме всякакви коментари и всякакви доказани вече лъжи за интерконектора
Коментари Харесай

Протестиращи срещу Газпром се опитаха да нахлуят в Министерството на енергетиката

"Чуваме всевъзможни мнения и всевъзможни потвърдени към този момент неистини за интерконектора с Гърция. Доказана беше лъжата, че нямало документ, решение и протокол за прекъсване на документалното довеждане докрай на процедурата на интерконектора. Този документ към този момент е обществен и тази неистина беше разобличена. "

Това съобщи Георги Георгиев, началник на Сдружение БОЕЦ пред медиите преди да стартира митингът на Сдружението, последван от опит за принудително навлизане в Министерство на енергетиката, съобщи БГНЕС.

Георгиев съобщи, че министъра го нямало, нямало и кой заместник- министър да го одобри, даже и секретарката отсъствала, откакто точно с нея са се разбрали да проведат среща през днешния ден.

Първата тематика, която трябваше да бъде разисквана, е била обвързвана с информация за резултатите от инспекция на министерството по сигнал на "БОЕЦ ", обвързвана с Турски поток. Втората тематика е касаела разглеждането на декларация, връчена от симпатизанти на сдружението. В нея е записано, че страната не би трябвало да подписва контракти с "Газпром " и други съветски компании за доставка на газ.

След несполучливият опит да се влезе в Министерство на енергетиката събралите се протестиращи скандираха “Радев вън, Тук не Москва, Радев вън, Христов е срам ".

Георгиев се закани, че в случай че няма схващане, ще сменят тактиката си. “Ще се наложи да сменим тактиката, ще се наложи ние да влизаме вътре. Съжалявам за момчетата, с които ще се сблъскваме, само че ние сме жители, които ще отстояват задачите си безкомпромисно”, закани се ръководителят на "БОЕЦ ".

Протестиращите залепиха черно и алено тиксо със знак Z на прозорец на министерството.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР