Чували ли сте за стереограмите? Те се препоръчват на хора,

...
Чували ли сте за стереограмите? Те се препоръчват на хора,
Коментари Харесай

Тест: Открийте скритите 3D изображения в тези стереограми

Чували ли сте за стереограмите? Те се предлагат на хора, които работят дълги часове на компютър, и помагат за опазване на зрителната заостреност.

За да видите скрития тримерен облик, е належащо да концентрирайте мозъка си върху една мислена точка в картината. Ето за какво когато разглеждате тези изображения, вие упражнявате очните си мускули и укрепвате зрението си. Ако обаче до момента не сте гледали стереограми, това може да бъде много мъчно за вас, изключително в случай че по принцип нямате способността да се фокусирате елементарно в една точка.

Преди да ви представим идващите стереограми, имайте поради следното.

Как да се научим да гледаме стереограма?

Основното нещо, към което би трябвало да се стремите, е да контролирате фокуса на зрение и придвижванията на очите си. Гледайте изображението непосредствено на екрана или в печатна форма. Все отново принтираният вид е целесъобразен, като той може да бъде както пъстър, по този начин и черно-бял.

Първи метод

Представете си, че се вглеждате в отражението си в картината. Изображението на стереограмата би трябвало да бъде неразбираемо, точно този резултат ви е необходим. Без " неяснотата " няма по какъв начин да видите тримерен облик. Съсредоточете се върху отражението си и се отпуснете. След известно време вие ще видите, че с картината стартира да се случва нещо. Скоро ще се появи триизмерният облик. С течение на времето, ще се научите да го виждате по-бързо и по-ясно.

Втори метод

Гледайте цялата фотография, без да спирате вниманието си върху избрана точка. Отпуснете се, не напрягайте очите си. След малко ще видите, че картината последователно се трансформира. Трябва да изчакате, без да натоварвате зрението си. Обикновено първо се появява релефно изображение на обособена част от картината. Продължавайте да гледате, без да се фокусирате и ще видите цялото релефно изображение.

Трети метод

Задръжте картинката допустимо най-близо до очите. Трябва да виждате замъглено изображение. Нека очите ви свикнат с него. Без да променяте посоката на погледа си, постепенно отдалечете изображението от лицето си. Приблизително на една педя разстояние ще видите триизмерното изображение.

Не се обезкуражавайте, в случай че не съумеете от първия път, продължавайте да пробвате.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР