Чудите се кои са най-добрите естествени маски за изтощена коса?

...
Чудите се кои са най-добрите естествени маски за изтощена коса?
Коментари Харесай

4-те най-ефективни домашни маски за изтощена коса

Чудите се кои са най-хубавите естествени маски за изтощена коса? В тази публикация сме ги подбрали особено за вас

 най-хубавите маски за изтощена коса

Измивате косата си с верния шампоан. Можете даже да употребявате масло за коса в краищата на вашите коси. И въпреки всичко косата ви в никакъв случай не наподобява толкоз добре, колкото ви се желае. Някак си, даже с всичките старания, които полагате, тя към момента наподобява отпусната, без искра и леко груба на досег.

Работата е там, че не вършиме нищо неприятно. Възможно е обаче просто да не вършиме задоволително.

За да наподобява косата ви толкоз красива, колкото и когато излезете от салона, тя би трябвало да е здрава. В противоположен случай всички артикули за коса в света няма да могат да й върнат обилния искра. За да започнете, би трябвало да разберете, че скалпът изисква същите грижи и внимание, които отделяте на лицето си. С напредването на възрастта скалпът, сходно на кожата на лицето, губи способността си да задържа влагата. А когато кожата е суха, тя създава повече себум, с цел да отбрани целостта на скалпа. При този развой обаче, косата бързо се омазнява и стартира да наподобява отпусната и мръсна.

Освен това, в случай че не сте масажирали скалпа си задоволително, до момента в който миете с шампоан, насъбраните мъртви кожни кафези и химически останки от стилизиращи артикули могат да запушат космените фоликули, като попречат на здравия напредък на косата.

Тук ще научите някои доста елементарни предписания за домашни маски за коса, с които ще постигнете голям резултат!

Ето кои са най-хубавите домашни маски за изтощена коса:

Дори единствено едно изплакване след душ с запарка ще укрепи косъма. Мирисът бързо изветря, тъй че не би трябвало да ви тормози. Вариантите са доста. Отвара от лайка, коприва, лук или разредена бира работят доста добре. Ето кои са най-ефективните средства за укрепване на косата:

  • За укрепване на корените оказват помощ натуралните масла. Релейното е преди всичко в грижата за косата. То се нанася по скалпа или в него се топят връхчетата. Рициновото масло също укрепва, подхранва и пази. Ще засилите действието му, в случай че добавите малко пикантен червен пипер.
  • Маските с квас са изпитано средство още от бабите. Размийте 30-40 г в мляко и прибавете малко настойка от червен пипер. Разнесете по косата и измийте след 25-30 минути.
  • Ще укрепите корените с горчица. Смесете 2 с.л. натурална с малко мед, 1 жълтък и няколко капки релейно масло. Втрийте, затоплете с шапка за баня и забрадка. Измийте след 15 минути с нормалния си шампоан.
  • С доста мощно деяние са маските с лук. Настържете 1 огромна глава, изцедете сока, смесете го с запарка от репей и ракия в съответствие 4:6:1. Тази примес оставете да престои 30 минути, след това разнесете по косата. След 1 -2 часа я измийте с шампоан и изплакнете с запарка от лайка или коприва.

Грижата за косата би трябвало да бъде непрекъсната

За да избегнете изтощаването на косата е нужно да се грижите за нея и за скалпа си постоянно! Горепосочените маски ще оказват помощ, само че не забравяйте да следите съставките на продуктите, които употребявате.

Добре изглеждащата коса трансформира външния тип напълно, придава самочувствие и събира погледите, тъй че не подценявайте значимостта на грижата за косата.

Източници: https://www.stylecraze.com; https://pixabay.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР