Чудесата са реални, показва документалният филм Керанка, глад за живот.

...
Чудесата са реални, показва документалният филм Керанка, глад за живот.
Коментари Харесай

Как д-р Емилова даде нов живот на жена с множествена склероза разказва премиерен филм

Чудесата са действителни, демонстрира документалният филм Керанка, апетит за живот. Той споделя историята на Керанка Костова, която към този момент 17 години живее пълноценно, освен това на високи обороти, с диагнозата множествена склероза. Невероятно, само че факт!

Свой избавител и врач тя открива в лицето на доктор Людмила Емилова и нейния режим на омекотена форма на недояждане с плодове и чай.
 
Режисьор е Ирина Иванова, а съсценарист на кино лентата е създателката на списание EVA, негов издател и някогашен основен редактор в продължение на 20 години Милена Попова. Премиерата е на 1 март в Дома на киното в София.

 

Керанка, чието име е персийско и значи „ слънце ”,  е на 43 години. От Бургас е, само че живее в красивото странджанско село Дюлево. Омъжена е за ученическата си обич Георги, с който имат 22-годишна щерка Златилина, наскоро приключила публицистика в Софийския университет.

 

Кери, както я назовават околните ѝ, работи през седмицата в личен фризьорски салон в Бургас.
От доста години се занимава с национални песни и танци, води курсове за деца в читалището на близкия град Средец, а от няколко месеца към този момент е и студентка по хореография във Варненския университет.
Обожава селото, в което живее, къщата, която двамата със брачна половинка ѝ ремонтират главно, откакто я купуват преди няколко години, щъркеловото гнездо върху близкия телеграфен дирек, градината си с цветя и зеленчуци…

Винаги е желала тъкмо това – просто естествен живот. Да може да се движи, да работи, да се грижи за обичаните си хора, да танцува, да пее, да се радва на живота.
Каква фантазия е това, евентуално ще си кажат доста от вас, тъй като сме привикнали да мечтаем за труднопостижимото, а не за това, което ни е обещано, което към този момент имаме. Случаят с Керанка обаче е по-различен.

 


Тя е едвам на 20, когато ѝ слагат диагноза „ множествена склероза “. Силни болки по цялото тяло, загуба на зрението, сковаване на крайниците, парези… Пристъпите са чести и все по-тежки, а лекарската прогноза е безмилостна – инвалидна количка.

Кери е на 25, когато заболяването я раздрусва с следващата тежка рецесия, само че този път я оставя с съвсем парализирани крайник и ръка и с пареза на половината лице. Точно тогава ѝ попада книгата на Лидия Ковачева „ Гладът – другар и лекарство “, с която точно стартира огромната смяна в живота ѝ. Кери схваща, че доктор Людмила Емилова практикува метода на лекуване на Лидия Ковачева, и взема решение да я потърси за консултация. Д-р Емилова е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. Завършила е медицина през 1969 година След като изпитва метода на омекотеното недояждане на Лидия Ковачева върху себе си и съумява да се избави от доста тежки болести, взема решение да напусне сигурната си работа като кардиолог и да се впусне в една същинска случка – да сътвори Център за лекуване с плодове (по-късно преименуван в Клиника „ Д-р Емилова “.)

 

Годината  е 1993-та, тъкмо преди 30 години. Тогава доктор Емилова е отричана, хулена, даже преследвана за работата си като холистичен доктор, който лекува без лекарства.
Но последователно пациентите, намерили избавление за болести, оповестени от формалната медицина за нелечими, се усилват.

 

Методът е елементарен, само че провокационен – омекотено недояждане в продължение на 20 дни, през които се приема единствено несъмнено количество плодове. След това идват 10 дни на постепенно и последователно зареждане.
През 2005 година Кери, която тогава към този момент се движи благодарение на патерица и е изцяло обезверена, и брачният партньор ѝ Георги отпътуват за Св. св. Константин и Елена, където и до през днешния ден се намира клиниката на доктор Емилова. И се случва чудото.

 

Оказва се, че когато ученикът е подготвен, в действителност се появява точният преподавател.
Керанка организира първия си цялостен курс недояждане с плодове и зареждане и от този момент, към този момент 17 години, двете с доктор Емилова малко по малко, ръка за ръка и един до друг побеждават заболяването дружно.

 

 

 

Мария Пенчева

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР