Чрез публично обсъждане бяха оповестени намерението и мотивите на Община

...
Чрез публично обсъждане бяха оповестени намерението и мотивите на Община
Коментари Харесай

Трети заем заради Водния цикъл възнамерява да тегли Асенoвград

Чрез обществено разискване бяха оповестени желанието и претекстовете на Община Асенoвград за вдишване на следващ финансов дълг, с който да бъде обезпечено заплащане по осъществяването на плана за Водния цикъл в града, предава кореспондент на.
Плановете на градската администрация са да тегли нов дълготраен заем в общ размер на 10 000 000 лв., разпределени по 5 000 000 лв. за 2017 година и 2018 година По време на разискването кметът лекар Емил Караиванов показа обстоен доклад на досегашното финансово осъществяване по плана и обясни нуждата от спомагателния запас. Градончалникът уточни, че с заема, който се възнамерява, ще се извърши разплащане за осъществени досега действия по плана и с това ще се подсигурява безпрепятственото осъществяване на строително-монтажните работи.
На днешната полемика стана ясно, че 1/3 от плана в Асеновград към този момент е осъществена. Рехабилитирани са 80% от канализацията и повече от 50% от водопреносната мрежа. Всичко това коства над 31 000 000 лв. от цялата сума по плана, която е в размер на към 106 000 000 лв.. Срокът за погасяване е до 36 месеца, считано от датата на сключване на контракта, като се дава опция за предварително погашение. В изявлението си кметът акцентира на значимостта от реализирането на към този момент започнатото начинание. Той заяви, че кръговото кръстовище при Общинския пазар ще бъде сменено със светофарна уредба, каквато имаше преди повече от 10 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР