Чрез мобилното приложение INCOLAB гражданите ще могат да подават сигнали

...
Чрез мобилното приложение INCOLAB гражданите ще могат да подават сигнали
Коментари Харесай

Ново мобилно приложение позволява подаване на сигнали за нарушения в защитени зони



Чрез мобилното приложение INCOLAB жителите ще могат да подават сигнали при нарушавания в предпазените зони за запазване на дивите птици на Остров Вардим и Рибарници в свищовското село Хаджи Димитрово. Информацията ще постъпва в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Велико Търново и след инспекция, подателят ще получава отговор за констатациите и подхванатите ограничения.

Приложението е налично посредством Гугъл Play за всички притежатели на мобилни устройства (таблети, смартфони). То е структурирано в три разнообразни секции: Начало, Инциденти и Видове, всяка от тях със характерна функционалност.
Андроид приложението е гратис. То е създадено по план „ Иновативно и взаимно ръководство на зони от Натура 2000 в трансграничния район на река Дунав “ Project Code 15.2.1.052, е-МS code ROBG-10, финансиран по Програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния – България, в партньорство сред Регионална инспекция за опазване на околната среда – Велико Търново и Националната работа за екологична защита на Румъния. То е част от основаната по плана осведомителна система INCOLAB, която разрешава структурираното ръководство на цялата информация за четирите предпазени естествени територии, включени в плана – BG0002018 Остров Вардим, BG0002070 Рибарници Хаджи Димитрово, ROSPA0024 Устието на река Олт в река Дунав и ROSPA0102 Сухая.

Споделената информацията ще разреши на Националната работа за екологична защита на Румъния и на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Велико Търново, оптимизация на дейностите за създаване на база данни с разнообразни източници, записване на информация за произшествия в предпазените територии. Постъпилата информация ще подкрепя двете институции за взимане на решения и ограничения в границите на тяхната подготвеност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР