Човешкото тяло се състои от приблизително 60% вода. Водата е

...
Човешкото тяло се състои от приблизително 60% вода. Водата е
Коментари Харесай

6 начина да спрем задържането на вода в тялото

Човешкото тяло се състои от почти 60% вода. Водата е жизненоважна за подкрепяне на вярното действие на тялото и значително е отговор за разтваряне на хранителни субстанции и елиминиране на отпадъците.

Когато тялото не успее да отстрани непотребната вода, това се назовава задържане на вода. Почти на всеки му се е случвало да задържа вода в тялото си.

Понякога това положение изчезва от единствено себе си и се повтаря още веднъж след време, а в някои случаи води до напълняване или алармира за съществени проблеми. За да разберете за какво задържате вода в тялото си и по какъв начин да разрешите този проблем, можете да прочетете следната информация.

Основни аргументи за задържане на вода в тялото

Ако забележите, че тези проблеми се появяват постоянно, консултирайте се с вашия доктор. По предписание главните аргументи за появяването на оток и задържане на течности включват:

  • несъразмерна консумация на солени храни;
  • хормонален дисбаланс;
  • погрешно хранене;
  • неприятни навици;
  • липса на витамин В  6  , магнезий, йод;
  • пиенето на доста газирани напитки;
  • липса на физическа интензивност.

Вижте още:

6 метода да премахнете непотребната вода от тялото си

На първо място, би трябвало да се уверите, че нямате здравословни проблеми. Ако няма болести или аномалии, тогава има 6 метода, които могат да оказват помощ за унищожаване на непотребната течност от тялото ви.

  1. Движите се повече. Опитайте се да вървите най-малко 10 000 стъпки дневно. Качвайте се и слизайте по стълбите, не използвайте асансьора. Ако е допустимо, движете се пешком вместо с кола или градски превоз. По време на работа не стойте неподвижно повече от един час.
  2. Не яжте солени храни.  Любителите на солената храна би трябвало да сведат до най-малко или да спрат потреблението на кисели краставички и сушена риба, не добавяйте сол в храната си. Когато пазарувате  проверете етикета, в случай че е допустимо, изберете тези, които не съдържат сол.
  3. Хранете се уравновесено. Направете уравновесена диета . Яжте храна на пара, скара или фурна. Не е нужно да пържите храни, да ядете пушено месо, прекомерно мазни и богати на въглехидрати храни. Добавете зеленчуци, плодове, зърнени храни и протеинови храни към вашата диета. Последното хранене би трябвало да бъде 2-3 часа преди лягане. Освен това не пийте огромни количества вода преди лягане.
  4. Ходете на сауна или парна баня. Ако нямате противопоказания, тогава може да ги посещавате един път седмично.
  5. Пийте чиста, негазирана вода.  Всъщност може би се чудите: за какво да пиете вода, в случай че има отичане и задържане на течности. Отговорът е елементарен: водата е нужна за вярното действие на нашето тяло, храненето на клетките и елиминирането на токсините. Също по този начин чистата негазирана вода няма захар и калории.
  6. Откажете се от неприятните привички. Алкохолните питиета постоянно задържат течност в тялото и предизвикват отичане, тъй че би трябвало да спрете да ги пиете. Освен това мързелът може да бъде доста неприятен табиет. Опитайте се да се занимавате се със спорт, яжте здравословна храна и пийте вода за наслаждение. Така, освен ще сте здрави, само че и красиви.

И запомнете… Движението е живот, тъй като живота изисква придвижване.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР