Човешкият мозък е способен да решава изключително сложни задачи, затова

...
Човешкият мозък е способен да решава изключително сложни задачи, затова
Коментари Харесай

10 примера как мозъкът може да издаде всички ваши тайни

 човешкият-мозък

Човешкият мозък е кадърен да взема решение извънредно комплицирани задания, по тази причина го съпоставят със супер компютър. Но какво би било, в случай че компютърът стартира да споделя с близките вашата конфиденциална информация?

Събрахме 10 образеца по какъв начин мозъкът въздейства на нашето държание и разкрива секрети – даже такива, за които сами не се досещаме:

Ако непрекъснато желаете да гледате към човек, който ви е приветлив това значи… че на мозъка ви му се коства, че е пропуснал някой значим подробност в неговата/нейната осанка.

 анимиран-мозък

Ако постоянно губите в спор… то е изцяло допустимо да сте човек с извънредно развъртян интелекти да сте податлив да анализирате всяка информация. В разногласието си вършиме преоценка, разбирате, че евентуално не сте изучили всички аспекти идеално и по тази причина стартирате да се съмнявате в своите познания.

 

По-слабо интелектуалните хора не са способни на сходен самоанализ и са ненужно самоуверени, приемайки своите неправилни съждения за истина.

 анимиран-мозък

Ако реагирате остро на рецензия, значи… сте нерешителен в себе си човек. Критиката за вас е по-важна от похвалата, тъй като тя удостоверява всичките дефекти, които си приписвате.

Мозъкът възприема негативната оценка от вашите действия като нетипична обстановка, която носи опасност и стартира да създава хормона на напрежението кортизол.

 анимиран-мозък

Ако имате неразбираем почерк, значи… мозъкът ви работи по-бързо, в сравнение с ръцете ви. Скоростта на мисленето ви не разрешава да изразходвате време за опазване на старателността в писането.

 анимиран-мозък

Ако не може да се отървете от някой нездравословен табиет, то… вие сте задоволително ленив човек и благодарение на този табиет мозъкът ви се пробва да си почива и да работи с понижени старания, тъй като при повтаряне на някое заучено деяние се изразходва по-малко сила.

Ето за какво всяко повтарящо се деяние мозъкът се пробва да трансформира в табиет.

 анимиран-мозък

Ако сте не запомнили къде сте желали да отидете или какво да извършите, значи… сега неосъзнато преживявате или мислите върху различен изцяло друг проблем.

Ако мозъкът е ангажиран с решаването няколко задания, може да се стигне до бъгване и едната информация да измести другата, защото размерът на краткосрочната памет напълно не е огромен.

 анимиран-мозък

Ако в бързината не можете да откриете движимостите, които стоят на видно място, значи… виждате по-бързо, в сравнение с мислите, и вашият мозък не съумява да обработи информацията, която получава от очите.

Причината за това е нервно напрежение, в което мозъкът не съумява направи разбор на зрителната информация.

 анимиран-мозък

Ако сънувате неща, които сте правили денем, значи… прекалено много време прекарвате в еднообразна работа.

Мозъкът възприема сходна работа като образование и ще организира обработка на знанията по време на сън, като по този метод затвърждава получения от тях опит.

 анимиран-мозък

Ако ви е мъчно да си спомните името на човек, даже като сте го познали по лице, това значи… че вие сте чиста проба визуал.

При запознанство с човек получаваме доста информация и мозъкът запомня това, което му е по-лесно – по този начин той пести сила, във вашия случай за запомняне на зрителната информация мозъкът би трябвало да изразходва по-малко старания.

 анимиран-мозък

Ако ви прилошава по време на път, то… вашият организъм си мисли, че са го отровили.

Мускулите подават сигнал, че сме неподвижни, очите демонстрират, че в близост няма придвижване, а вестибуларният уред усеща придвижване. Тези спорни сигнали мозъкът възприема като отравяне, по тази причина стартира да ни става неприятно.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР