Човекът трябва да се разглежда в неговата цялост. Лошото здраве

...
Човекът трябва да се разглежда в неговата цялост. Лошото здраве
Коментари Харесай

Какво е арт-терапия и наистина ли всеки от нас носи изкуството в себе си?

" Човекът би трябвало да се преглежда в неговата целокупност. Лошото здраве или заболяването е резултат не просто от съществуването на патоген, а от неналичието на баланс, изцяло равновесие в обособената човешка екосистема ". Тази дискрипция на холистичното здраве е записана в преамбюла на СЗО още 1946 година. Точно там здравето е разказано не като липса на болест, а богатство на физическо, ментално и обществено равнище.

А можем да го кажем и с красивите думи на Пабло Пикасо- " Изкуството пречиства душата от праха на всекидневието. "

Може да звучи необикновено, само че действия като боядисване, изобразяване, скулптуриране или снимка са невероятни занимания, които ни оказват помощ да се отпуснем, смъкват равнищата на стрес и успокояват съзнанието.

Средностатистическият човек има 60 000 мисли в едно денонощие, като 95% от тях се повтарят всеки ден. Творчеството е съвършен метод да осигурим на съзнанието си отмора от тях. Когато си позволим да се потопим напълно в креативния развой, изпадаме в положение на тотално " без-мислие ", сходно на медитация, когато сме фокусирани и краткотрайно изпъждаме всички непотребни мисли и паники от главата си.

Арт-терапията е средство да изразим себе си.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР