Човекът, който е отговорен за изтичането на стотици класифицирани документи

...
Човекът, който е отговорен за изтичането на стотици класифицирани документи
Коментари Харесай

Кой е човекът, отговорен за изтичането на класифицирани документи на Пентагона

Човекът , който е виновен за приключването на стотици класифицирани документи на Пентагона и който разпали дипломатически пожар в Белия дом , е млад и харизматичен фен на оръжия . Той е работел във военна база и се е опитвал да впечатли членовете на интернет чат група, пише The Washington Post.

Обединени от взаимната пристрастеност към оръжията , военните групировки и Бога, групата от към 24-ма, най-вече мъже и момчета, са образували скришен клуб през 2020 година в платформата Discord, известна измежду геймърите.  Групата има няколко имена , само че най-често е употребявано названието Thug Shaker Central . От предходната година се оповестява, че " OG " е разгласил документите в канал на сървъра, който той е нарекъл " Мечка против прасе “ , отпратка към войната в Украйна, само че също и  видео, показващо по какъв начин свине се бият с черна мечка.

Членовете на групата не са обърнали внимание, когато мъжът прочут като " OG “  е разгласил известие със странни съкращения и жаргони. 

Съобщението остава неразбираемо за членовете на дребната група, ръководена от  " OG “, който твърдял, че знае секрети които държавното управление крие. 

Мъжът е имал достъп до огромни количества секретни материали и счита разследващите служби за репресивни, написа вестникът. 

The Washington Post интервюира един от членовете на групата, който разказва мъжа, упоменат с буквите " OG ". От тяхната онлайн преписка, момчето си спомня, че известието е съдържало преписи, наподобяващи на секретни разследващи документи , които  " OG “ донесъл от военна база.

Лидерът на групата споделил, че прекарва деня си в предпазено оборудване, което не разрешава потреблението на мобилен телефон и други електронни устройства. 

Според младежът от групата, интервюиран от Post, " OG " " имал тъмен взор върху държавното управление “ и по-специално правоприлагащите органи и разследващите организации, като " репресивна мощ ". Той се изказвал за " несъразмерни дейности на държавното управление “.

The Post оповестява, че детайлностите са били доказани анонимно от други членове на групата и че са прегледани общо 300 фотоси на класифицирани документи , три пъти повече от броя, който се смяташе, че циркулира в интернет пространството.

Washington Post обаче декларира, че младежът , който е бил по отношение на " OG " " през последните няколко дни “, към момента не е бил интервюиран от чиновници на федералните правоприлагащи органи досега на публикуването на материала, макар че Министерството на правораздаването стартира престъпно следствие . Министърът на защитата Лойд Остин даде обещание да " преобърне всеки камък “ в гонене на изтекла информация.

Настоящото местоположение на  " OG " е незнайно . Членът на тийнейджърската група съобщи: " изглеждаше доста комплициран и обезпокоен какво да прави “.

" Той е изцяло наясно какво се случва и какви могат да бъдат следствията “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР