Членовете на Съвета на децата към председателя на Държавната агенция

...
Членовете на Съвета на децата към председателя на Държавната агенция
Коментари Харесай

Как се става шампион: Членовете на Съвета на децата към ДАЗД посетиха образователния и олимпийски център в НСА

Членовете на Съвета на децата към ръководителя на Държавната организация за протекция на детето посетиха Националната спортна академия. Там бяха посрещнати от ректора на образователното заведение проф. Николай Изов и преподаватели от Академията, оповестиха от Агенцията.

„ Искахме да срещнем децата от Съвета с историята на българския олимпизъм, със признака на олимпийския огън и несъмнено с изключителните достижения на спортистите ни, освен с цел да ги окуражаваме още повече да реализират триумфи и да се гордеят, а и тъй като спортът възпитава, спортът е здраве, само че на първо място и най-много той сплотява. В спорта няма разграничителни линии и всички са тим. Това е един от най-ценните уроци в живота и за децата, а и за нас към този момент порасналите, сподели доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД.

Децата имаха опцията да прегледат музейната експозиция на НСА, където с изключение на стотиците златни медали на българските спортисти, се срещнаха и с Указа на цар Борис III, с който през 1942 година Академията e учредена като Държавно висше учебно заведение за телесно образование. Проф. Лозан Митев, началник на Катедра „ Мениджмънт и история на спорта “ описа на децата за основаването на олимпийското придвижване и за триумфите на Националната спортна академия. В отговор на десетките въпроси проф. Митев посъветва децата всеки ден да поставят старания и да надграждат уменията си в същински, почтени надпревари и да се борят за задачите и триумфите си с чест и достолепие.

Най-атрактивна за децата беше срещата с автомобилния рали водач и учител в Националната спортна академия доцент Димитър Илиев. Многократният първенец от разнообразни рали надпревари сподели част от образователната база в бранш „ Автомобилизъм “, където са и някои от колите, с които той се е състезавал. Димитър Илиев направи и проява пред децата какво би се случило в случай че автомобил се движи даже с доста ниска скорост и претърпи удар, а пасажерите и лидера са без колани. По думите на рали водача нищо не е по-важно от сигурността, когато сме на пътя. Състезанието е единствено за професионалния спорт и там се съблюдават правила и всички са доста деликатни. Трябва да сме виновни на пътя и да пазим себе си и близките, безапелационен е рали водача.

Държавната организация за протекция на детето е сътрудник на Националната спортна академия в събитието „ Студенти за сигурност на пътя “. То ще се организира на 19 април 2023 година, от 10 ч., в кампуса на НСА в Студентски град. Инициативата е ориентирана към младежите на България с апел за отговорно шофиране./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР