Членовете на комисията по разузнаване към Камарата на представителите на

...
Членовете на комисията по разузнаване към Камарата на представителите на
Коментари Харесай

Комисията по разузнаване започва да обсъжда доклада от разследването за импийчмънт на Тръмп

Членовете на комисията по разузнаване към Камарата на представителите на Съединени американски щати ще стартират в понеделник, 2 декември, да преглеждат отчета от следствието за опитите на президента републиканец Доналд Тръмп да притисне Украйна да стартира следствие против негови политически съперници демократи.

Според вътрешния график на комисията този основен детайл от процедурата за импийчмънт ще продължи 24 часа, написа " Политико ".

Във вторник, 3 декември, се чака да бъдат утвърдени заключенията в отчета - евентуално посредством гласоподаване по партийна линия, след което следва той да бъде изпратен в правната комисия. Тя на собствен ред би трябвало да приготви през идващите седмици план и да дефинира клаузите за импийчмънт.

Председателят на комисията по разузнаване Адам Шиф, продължава " Политико ", представено от Българска телеграфна агенция, уведоми документално сътрудниците си по-рано тази седмица, че отчетът на неговата комисия ще бъде подготвен " скоро ", само че не посочи период. Той даде знак, че комисията към момента има подготвеност да изслуша други очевидци или показания, до момента в който работи по плана на отчета. Но не стана ясно дали е постъпила някоя нова информация, преди законодателите да излязат в едноседмичната почивка за Деня на благодарността.

Правната комисия към Камарата към този момент съобщи, че в сряда, 4 декември, ще се състои нейното първо съвещание за чувания по процедурата за импийчмънт, на което експерти по конституционно право ще обяснят тъкмо какви дейности могат да водят до премахване на президент от поста.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР