Членовете на ЕП ще предложат мерки за предотвратяване на стреса,

...
Членовете на ЕП ще предложат мерки за предотвратяване на стреса,
Коментари Харесай

Защита на психичното здраве в цифровото работно пространство

Членовете на Екологичен потенциал ще предложат ограничения за попречване на напрежението, обвързван с потреблението на технологиите и несъразмерната съгласуваност, с цел да се оправят с проблемите на психологичното здраве и

да усилят изгодите от работата от вкъщи.

Проектодокладът е направен от комисията по претовареност на Екологичен потенциал (EMPL) и ще бъде разискван и подложен на гласоподаване във вторник. В него се акцентират преимуществата на работата от у дома, като да вземем за пример по-голямата еластичност и самостоятелност, и се предизвестява за забележителните опасности за здравето, подбудени от свръхсвързаността, размиването на границите сред работата и персоналния живот, по-високата активност на работата или стресa обвързван с потреблението на технологии.

Членовете на Екологичен потенциал ще призоват Комисията да предложи инструкция за минимални стандарти и условия за отбрана на психологичното здраве на работещите в цифрова среда. През януари 2021 година Парламентът към този момент изиска нови правила на Европейски Съюз, които да подсигуряват, че служащите получават „правото да се изключват“ от работа, без да се сблъскват с отрицателни последствия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР