Членовете на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация се събират в

...
Членовете на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация се събират в
Коментари Харесай

В БХРА ще обсъждат действия по връщането на 20% ДДС за бирата и виното

Членовете на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация се събират при започване на идната седмица в курортния комплекс Слънчев бряг, с цел да обсъдят какви дейности ще подхващат по отношение на обявеното връщане на 20-процентната Данък добавена стойност ставка за бирата и виното, понижена на 9 на 100 по време на Covid рецесията. Заместник-председателят на организацията Златко Златанов изясни:

" Много от нас са срещу. Ние сме разединени. В момента всички хотели са празни. Хората не знаят какво се случва. По хотели ли да вървят, те нямат пари? Никога не сме очаквали, че ще има такова нещо. Това е по-лошо от война. Искаме да забележим страната ще пуска ли някакви стратегии, нещо, по което да се работи. Откъде ще се вземат пари, с цел да се резервира този отрасъл? ".

Междувременно в писмо до медиите от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България показаха откровеното си отвращение от връщането на Данък добавена стойност за слабоалкохолните питиета от 9 на 20%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР