Членове и симпатизанти на Движението за независимост на Каталуня отново

...
Членове и симпатизанти на Движението за независимост на Каталуня отново
Коментари Харесай

Шествие в защита на независимостта в Барселона

Членове и симпатизанти на Движението за самостоятелност на Каталуня още веднъж излязоха по улиците на Барселона в неделя, с цел да почетат четвъртата годишнина от референдума, извършен през 2017 година. По данни на Гражданската армия е имало към 3000 души, които са призовавали за прошка, в навечерието на делото за изгонване на Карлес Пучдемон от Италия.

С плакати „ Спечелихме, желаеме самостоятелност “ и апели в поддръжка на някогашният министър председател на Каталуня и сегашен евродепутат Карлес Пучдемон, последователите на концепцията за самостоятелност на района се събраха на площад Франсеск Масия.

Те минаха по протежението на бул. Диагонал до кръстовището със знаковата улица Пасео де Грасия, като измежду тях можеха да се видят ръководителят на локалния парламент Лора Борас, вицепремиерът Жорди Пуигнеро, министри, депутати, политически водачи. Отново се чуха апели за прошка на политиците зад граница и завършек на репресиите към тях от страна на съда и полицията.

Междувременно Карлес Пучдемон дойде в Сардиния, Италия, където в понеделник по обед се гледа делото за възможното му изгонване в Испания. Заедно с него са юристът му, както и другите двама евродепутати и някогашни каталунски министри Клара Понсати и Тони Комин, също търсени от испанското правораздаване.

Според отбраната на Пучдемон, италианският съд най-вероятно няма да бърза с взимането на решение. „ От съображения за сигурност “ Пучдемон няма да даде изказване преди и след края на съвещанието на съда, а ще даде конференция в 18.30 вечерта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР