Членът на Управителния съвет на Българската професионална футболна лига (БПФЛ)

...
Членът на Управителния съвет на Българската професионална футболна лига (БПФЛ)
Коментари Харесай

Представител на БПФЛ участва в Асамблеята на Европейските лиги

Членът на Управителния съвет на Българската професионална футболна лига (БПФЛ) Добрин Гьонов взе присъединяване в 48-ата Асамблея на Европейските лиги, която се организира в Лондон.

Срещата бе открита от основния изпълнителен шеф на Висшата лига Ричарт Мастърс и президента на Европейските лиги Педро Проенса. На нея участваха ръководителят на ЕСА Насер Ал-Хелаифи, президентът на FIFPRO Дейвид Териер, основният изпълнителен шеф на Football Supporters Europa Ронан Ивейн, както и генералният секретар на UEC Денис Гудашич. Президентът на УЕФА Александър Чеферин насочи особено видеообръщение към участниците.

По време на двудневната среща генералният секретар на УЕФА Теодор Теодоридис, шефът по футболните въпроси Джорджо Маркети, както и шефът по европейските въпроси и ръководство Жулиен Зулберщайн показаха новия формат на европейските шампионати и системата за систематизиране на приходите за идния цикъл 2024/2027, оповестиха от БПФЛ.

„ Бяха разисквани доста неща, свързани с европейския футбол. От УЕФА обясниха детайлности по отношение на смяната на форматите в европейските шампионати. Знаете, че от идния сезон нещата там се трансформират, а това ще рефлектира и върху парите, които ще бъдат разпределени. УЕФА изясни, че задачата е да има повече равностойни мачове. Има и смяна в календара, а другото любопитно нещо е, че в последния кръг в груповата фаза всички мачове ще се играят едновременно. Трябва да отбележим, че за влизането в групите на Шампионската лига ще има едно в допълнение място от шампионския поток, в който взе участие и първенецът на България “, сподели Добрин Гьонов.

„ Щастлив съм, че по време на престоя в Лондон имах опцията да проведа персонални диалози с множеството представители на другите браншови организации, с цел да вляза в елементи с техните цели и провокации “, добави Гьонов.

На Асамблеята са разисквани тематики, свързани с ВАР технологията, като представителите на лигите са имали достъп до ВАР центъра на Висшата лига. Освен това са извършени и редица полемики по отношение на работата с почитателите.

Гласувана бе и смяна в Борда на шефовете на Европейските лиги, където е признат президентът на словашката лига Михаел Марчиняк, който заменя напускащия Матс Инглуист от шведската лига.

По време на Асамблеята бе взето под внимание приемането тази седмица от Европейския парламент на новия правилник на Европейски Съюз против прането на пари, който за първи път ще включва футболните клубове като задължени субекти в обсега на новото законодателство. Лигите споделят задачата на Европейски Съюз за справяне с финансовите закононарушения и ще работят в тясно съдействие със своите членове, с цел да обезпечат оптимално национално използване на разпоредбите на Европейски Съюз.

Също по този начин бе взето решение за разпределяне на 1 милион евро спомагателна поддръжка за украинската Висша лига.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР