Членът на СЕМ и бивш говорител на Външно министерство Бетина

...
Членът на СЕМ и бивш говорител на Външно министерство Бетина
Коментари Харесай

Бетина Жотева осъди за клевета депутат от БСП! Взима 7 бона

Членът на Съвет за електронни медии и някогашен представител на Външно министерство Бетина Жотева заяви във Facebook страницата си, че е осъдила депутата от Българска социалистическа партия Александър Симов за засегнатост. Тя заведе дело против него след скандал с журналистката Къдринка Къдринова от предходната лято.

Тогава, във връзка концепцията за прекъсване на " Радио България " - секция на БНР, тя попита на съвещание на парламентарна комисия Жотева споделяла ли е пред непознат дипломат утвърждението на вицепремиера Екатерина Захариева за това.

Ето какво написа в обществената мрежа през днешния ден Бетина Жотева:

" Преди година, за дълго време бях подложена на необикновен напън и тормоз, добре проведен, политически обагрен, който престана да има нещо общо със свободата на словото, а целеше интервенция и смяна на Съвета, в който работя.

Бях вкарана в конспирация и си изпуснах нервите. Извиних се. Но очевидно не това беше задачата, тъй като последва неизразим обществен линч.

За фамилията ми да описвам ли?!

Флагманът на общественото ми оскверняване, адептът на самостоятелната и свободна публицистика, смелото перо на демократичната преса и огромната уста на Българска социалистическа партия, Александър Симов даде всичко от себе си. Прилежно и методично, в пост след пост, в публикация след публикация ме громеше и омазваше...

Тогава си преброих приятелите. Благодаря на тези, които останаха до мен. Те ми помогнаха да заведа дело. Дело, на което рицарят на свободата на думите се отхвърли от своите. Адвокатите му пледираха, че нищо което е написал не е негово!!! Друг бил.

Съдът не призна нищо от неговите причини.

В решението написа: " Изказванията на ответника не отразяват обективно обстоятелствата, свързани с държанието на ищцата. От изявленията на С. е видно, че задачата му е не да бъде огласена социална информация, значима за обществото, а привличане на вниманието на аудиторията посредством оскверняване личността на ищеца, предизвикателство на скандал.

Всички изрази, употребявани от ответника, съдържат отрицателно мнение за ищеца, изразено посредством използването на извънредно непристойни изрази. В случая ответникът, в качеството си на депутат, от трибуната на Народното събрание не е спазил и плануваните в Правилника за активността на националното заседание правила на етично парламентарно държание. "

Бих добавила, че е неприемливо да се употребява най-високата естрада в страната за персонална вендета. Недопустимо е човек да не помни от кое място е тръгнал. Недопустимо е да си губим човешкия облик от власт, ненавист или партийни поръчки.

" ОСЪЖДА на съображение чл.45 Закон за задълженията и договорите, А. Т. С., егн [ЕГН], от [населено място], да заплати на Б. С. Ж., егн [ЕГН], от [населено място], сумата 7 000.00 лева, ведно със законната рента от 06.07.2017 година до окончателното й погашение - обезщетение за претърпени неимуществени вреди от непозволено увреждане, осъществено от ответника в интервала 06.07.2017 година - 04.11.2017 година, "

Има Господ! Има съд! Има истина! ".

Малко по-късно самият Симов отвърна също във Facebook:

" Само за информация. Да, делото на Бетина Жотева против мен мина на първа инстанция. Тя искаше 23 хиляди лв., присъдиха й седем. Аз обаче няма да се откажа. Ще апелирам. Има още две инстанции и съм уверен, че там искът й ще падне.

Персоната Бетина Жотева не ми е забавна и поради това в никакъв случай не съм я обиждал. Изказах политическа оценка за една държавна служителка, която заплаши публицист. И ще продължа да го върша:)) ".

Делото против депутата от Българска социалистическа партия, който е някогашен публицист от партийния вестник " Дума ", беше заведено, откакто той написа няколко пъти в обществената мрежа постове против Жотева, измежду които да вземем за пример " комендант в концлагер ".

Някои от тях бяха препечатани от разграничи уеб сайтове. Става дума за: " Охооо, човек може искрено да заподозре, че Жотева търси метод да тъпче с токчета интернета ", " Съскащата се пробва да провокира състрадание. Чак да му се догади на човек ", " Тази жена е злополучие. Колкото по-бързо хвърли оставка, толкоз по-добре за всички в тази страна ", " Бетина Жотева, съскащият фюрер на компанията ", " Жотева да хленчи за експанзията е все едно член на Ислямска страна да чете лекции за човешките права " и други.

Източник и колаж: Канал 3
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР