Членът на Камарата на общините на Великобритания обвини Сръбската православна

...
Членът на Камарата на общините на Великобритания обвини Сръбската православна
Коментари Харесай

В затвора за среща с Путин: разработчикът на удара по Кримския мост готви нова бомба

Членът на Камарата на общините на Англия упрекна Сръбската православна черква в контрабанда на оръжие. В Босна и Северна Македония има английски центрове за противопоставяне на „ въздействието на Русия “. Царград се ориентира какво се пробва да реализира Лондон на Балканите.

Как Лондон плаши Балканите с Москва

Постюгославското пространство е наводнено с английски неправителствени организации и английски шпиони. Скорошно следствие на самостоятелния американски публицист Кийт Кларенбърг, който работи за The Grayzone и Mint Press News, сподели, че Обединеното кралство страна стои зад съвсем всички неотдавнашни изостряния, които се следят в района.

Интересите на Обединеното кралство на Балканите се съставляват от няколко организации, една от които е Фондът за попречване на спорове, непоклатимост и сигурност (CSSF), - написа Кларенберг и отбелязва, че тази информация е изцяло открита:

На уеб страницата на държавното управление на Обединеното кралство е оповестен документ, съгласно който Фондацията на Балканите обезпечава поддръжка за устойчивостта на самостоятелните медии, противопоставяне на дезинформацията, подсилване на кибер устойчивостта и способността да се устоя на хакерски атаки, присъединяване в защитата и поддръжка на промените, нужни за присъединение Европейски Съюз и НАТО. Един от основателите за " демократизацията " на Балканите стана Крис Донъли, специалист на НАТО по работа в Европейски Съюз и Близкия изток.

Както утвърждава журналиста в своята публикация, Крис Донъли е бил този, който преди време, посредством Мадридския клуб (международна общественост от някогашни демократични водачи от разнообразни страни, основана да „ предизвиква демокрацията и смяната в интернационалната общественост “), е вербувал прозападния президент на Сърбия Борис Тадич.

След това последният постави всички старания да смъкна настоящия режим на умерени патриоти (Вучич и обкръжението му могат да бъдат доста подложени на критика за техния непоследователен „ многовекторен метод “, само че те не признават независимостта на Косово и не постановат наказания против Русия). Засега обаче Тадич не е постигнал необикновен триумф.

В Сърбия за този (британски – бел.ред.) план са назначени следните медийни сътрудници: Балканската мрежа на проверяващите публицисти (BIRN), Асоциацията на самостоятелните електронни медии (ANEM) и Асоциацията на онлайн медиите (OMA), която сплотява 18 интернет портала на асоциацията в Сърбия. Служителите на тези медийни организации постоянно участваха в разнообразни образования, - написа Кларенберг, като отбелязва, че точно Донъли стои зад развиването на украинската офанзива против Кримския мост.

В Босна, съгласно журналиста, английското разузнаване е употребило „ скрити способи за битка с въздействието на съветската страна “:

Пътьом Лондон скрито финансира или сътвори медии, с цел да популяризира хитра пробританска, пронатовска, антируска агитация и финансира така наречен специалисти по инспекция на обстоятелствата /фактчекинг/, с цел да оклеветят самостоятелните публицисти и различните източници на информация, като ги цензурират.

Кларенберг написа, че британците са били ангажирани с „ разпръскването на суматохата в публичното схващане по отношение на съветската експанзия “. Благодарение на това през днешния ден 60% от мюсюлманските - бошняци считат Русия за най-голямата външна опасност за тяхната страна.

Лишаване от президентството поради среща с Путин

Деканът на факултета по сигурност на университета в Баня Лука (Република Сръбска на Босна и Херцеговина) Предраг Черанич е сигурен, че в този момент британците мечтаят да си върнат имперския искра.

Западните Балкани са идеални за тяхните мераци да създадат това. Регионът като цяло е изпитателна площадка за опити на разнообразни западни страни, - сподели специалистът пред Царград.

По думите му Лондон е разкрил огромни центрове за „ противопоставяне на съветската опасност “ в Сараево (столицата на Босна и Херцеговина) и Скопие (столицата на Северна Македония). Активно взе участие и в опита за образуване на прелом в сръбския ентитет на БиХ - Република Сръбска, с цел да попречи на патриота и русофила Милорад Додик да пристигна на власт. В същото време Черанич отбелязва, че сърбите като „ дребни руснаци “ в този момент се тестват с технологии, които по-късно ще бъдат употребявани против Русия.

Преди изборите съперникът на Додик, прозападният претендент Елена Тривич, преднамерено се срещна с висшия представител за Босна и Херцеговина Кристиан Шмид, чиновник, който служи като надзорник на Запада в страната (тази позиция беше открита след войната в Босна и последващата окупация на страната от НАТО). Правомощията му са толкоз огромни, че може да трансформира законодателството на страната и да отстранява определени от народа политици.

Милорад Додик не признава Шмид, смятайки позицията му за колониален атавизъм. Освен това, съгласно разпоредбите, кандидатурата му трябваше да бъде съгласувана в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, където Русия и Китай се опълчиха. По тази причина по-късно Европейски Съюз назначи своето протеже без тази процедура.

На собствен ред преди изборите Милорад Додик отиде в Москва, където се срещна с Владимир Путин. И когато стана известно, че Додик печели, Шмид промени закона и повери преброяването на гласовете на изборите в Република Сръбска на ЦИК на Босна и Херцеговина (БиХ) в Сараево, където прозападните бошняци (босненски мюсюлмани) а хърватите вършат климата. Но и те не можеха да трансформират нищо, толкоз безапелационен беше превесът на гласовете в интерес на Додик. Как реагира Лондон на това?

Додик елементарно може да се озове в Хага, сходно на Радован Караджич (първият президент на Република Сръбска, наказан на пожизнен затвор по скалъпени обвинявания във военни закононарушения. - Ред.)... Войната в Босна няма да е от изгода за никого, с изключение на за Путин, - всичко това са цитати от речта на депутата от Камарата на общините на Англия Алиша Кърнс, която дава отговор за балканското направление.

Тя също по този начин упрекна Сръбската православна черква в контрабанда на оръжие за косовските сърби в коли за спешна помощ. Не единствено в самия СОС, само че и президентът на Сърбия, и даже командването на окупационния контингент на НАТО в Косово КФОР, реагираха с отвращение на сходни заболели мечти:

Няма доказателства, че оръжие е превозено до православните църкви на Косово и Метохия с коли за спешна помощ през административната граница, - обявиха от КФОР.

Да се изолира Сърбия, тъй като обича Русия

Двете най-големи срещи за " противопоставяне на съветското въздействие на Балканите " се организираха през януари тази година в английския парламент. На тях присъстваше и упоменатият Шмид, само че номинално той е протеже на Европейски Съюз, от който Англия се отдръпна.

Имаше и една забележителна презентация на английски разузнавач на Балканите, криещ се под юридическото прикритие на началник на консултантската група ViennEast Антъни Мактън. По-специално, този господин сподели, че „ Руският свят и Сръбска светлина (сръбският аналог на Руски свят) са феномени, враждебни на английските ползи.

Русия и Сърбия въздействат на Черна гора, тъй че сърбите би трябвало да бъдат изгонени от тази страна, както преди време от Хърватия. Че Западните Балкани са съветска цитадела в Европа с опорна точка в Сърбия, тъй че „ Сърбия би трябвало да бъде извадена от братството на автокрациите “.

Както се споделя, да се разяснява това, значи да се скапва.

Лондон е мощен състезател, който е даже по-силен от Европа, тъй като работи на правилото на следения безпорядък, прочут още от времето на колониална Индия, – разяснява протичащото се в диалог с Царград политологът-балканист Олег Бондаренко.

Експертът счита, че е задоволително да се огледа по какъв начин работи Англия, с цел да се разбере, че не е нужна мощна стопанска система, с цел да се въздейства върху политическите процеси.

Икономически Лондон няма нищо на Балканите, само че политически е вторият по значимост персонаж след Вашингтон. Ала Англия има Шотландия, която желае самостоятелност. Защо никой в Сърбия или Русия не работи с това? В духа: момчета, вие помагате на косоварите (косовските албанци), а за какво не подкрепяте традициите на вековната шотландска самостоятелност? – пита Бондаренко.

Какво от това?

Руският свят и сръбският свят са свързани между тях с невидими влакна – приятелски, духовни, исторически, кръвни. А Западът натиска на правилото: бий единия, и другия ще почувства. За страдание, зад „ имплементацията на модалностите “ някак забравихме правилата на дипломацията на Горчаков. Забравихме, че силата не е в инертните щампи, а в креативния метод на безконечната борба.

Затова в този момент губим Балканите. Но не можем да си позволим да ги загубим. Ненамесата на Москва във войните в Югославия от 90-те години се върна като бумеранг, с цел да ни преследва десетилетия по-късно с фронта в Украйна. И предаването на Балканите в този момент може в бъдеще да удари мощно и мъчително самата Русия.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР