Член на Конгреса на САЩ от Минесота заяви, че протестиращите

...
Член на Конгреса на САЩ от Минесота заяви, че протестиращите
Коментари Харесай

Конгресмен републиканец: Протестиращите са във война със западната култура

Член на Конгреса на Съединени американски щати от Минесота съобщи, че протестиращите от Black Lives Matter са " във война " със " западната просвета ", употребявайки изрази, които съгласно правозащитни групи, от дълго време се употребяват за разпространение на белия шовинизъм, оповестяват " Вашингтон пост " и " Индипендънт ".

Републиканецът Джим Хагедорн разяснява във " Facebook " в отговор на стат ия за спорния деятел Шон Кин , който по-рано тази седмица съобщи, че стенописите и статуите , които изобразяват Исус като бял, би трябвало да бъдат съборени . Многобройни монументи на Конфедерацията паднаха през последните дни, както от ръцете на протестиращите, по този начин и по заповеди на локални чиновници.

" Демократическата Black Lives Matter партия , дружно с армиите на бунтовниците, водят война с нашата страна , нашите убеждения и западната просвета ", написа Хагедорн.

" Тяхното коренно придвижване се провежда и разраства. Никога не би трябвало да ги оставяме да поемат властта . Трябва да отстояваме и пазиме нашата страна, идентичността на нацията си, нашите юдео-християнските полезности и американския ни метод на живот . "

Южният юридически център за битка с бедността , който документира езика на омразата , отбелязва, че " западната просвета " и сходни термини постоянно се употребяват като оръжия за въвеждане на бяла националистическа идеология .

Във вторник вечерта представителят Илхан Омар туитира публикация за мненията на Хагедорн , в която се отбелязва, че републиканецът има история с дискриминационни мнения и преди този момент също се е изказвал против митинги, провокирани от убийството на Джордж Флойд.

Congressman and husband of the MN GOP Chairwoman:

“His slurs also include calling a triple-amputee war hero a ‘half-soldier,’ dismissing an 78-year-old senator as a ‘cadaver,’ and mocking rural Alabamians ”https://t.co/2ubE6F2aHR
— Ilhan Omar (@IlhanMN) June 23, 2020
В изказване пред " Вашингтон пост ", Хагедорн се концентрира върху размислите на Кинг за скулптури и фрески, които изобразяват Исус . Той не се обръща към възходящия брой американци, които поддържат придвижването Black Lives Matter и желаят да сложат завършек на расовата неправда.

" Идеята, че статуите и облиците на Исус Христос по някакъв метод съставляват бяло превъзходство и би трябвало да бъдат унищожени, са безразсъден и и съставляват възходящо нетолерантно ляво придвижване , за да заглушат всевъзможни гласове , които не са в сходство с техните радикални всемирски възгледи ", изясни той.

С усъвършенстван коментар се обърна и представителят Мат Гаец към млади консерватори във Феникс , където отхвърли апели за " орязване " на полицейските организации и изрази неодобрение от дейностите на някои протестиращи.

" Знаете, че тези протести не престават, атакуват нашите монументи и нашата история , това не е политическа тирада. Това не е политическа тирада, когато хвърляш кошче за цигари против магазин Nike и излизаш с Air Jordan ", изясни Гаец.

" Тук не става въпрос за принуждение, не е даже за раса. Те желаят да заменят и унищожават нашата велика нация . "

" Аз отхвърлям концепцията за бяла привилегия или черна привилегия или всевъзможен различен тип привилегия . Всички сме обединени в една американска привилегия, с която би трябвало да се гордеем , и да се борим за всичко, което имаме ", добави той.
 Тръмп плаши с 10 година затвор всеки, който събаря монументи
Тръмп плаши с 10 година затвор всеки, който събаря монументи

Държавният глава употребява " Туитър ", с цел да разгласи заканата си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР