Чистката на Терзиев в Столична община ни е струвала 1,4

...
Чистката на Терзиев в Столична община ни е струвала 1,4
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Чистката на Терзиев в Столична община струва 1,4 млн. лева

Чистката на Терзиев в Столична община ни е коствала 1,4 млн. лв.. Това съобщи пред БНР Георги Георгиев, зам.-председател на Столичния общински съвет.

" Това не беше отречено от него. Половината обезщетение – над 750 000 лв., ги е платила Общината, а другата половина – районните кметове, ръководени от неговата коалиция. Дотук имаме 325 души, жертви на политическа чистка. Ако беше частна компания, Инспекцията по труда щеше да влезе незабавно на инспекция ".

За тази чистка аз разбрах от чиновници, уточни Георгиев в предаването " Нещо повече ".

" Говорим за редови адвокати, счетоводители, инженери, специалисти, даже за хигиенисти в Общината. Има някои любопитни състезания. Следим кой ще ги завоюва. Превърнаха Общината в Бюро по труда. Целта е да се уредят едни техни хора на работа ".

За първи път имаме зам.-кмет по правни въпроси, който е недееспособен правист, изясни още зам.-председателят на СОС.

" Той не си е взел изпита в Министерството на правораздаването. Това дава резултат-работата стартира да буксува. Втори път връщат обикновено решение да се провиснал 70 хиляди лв. за дообзавеждане на Център за хора с редки болести в " Дружба ". Така не може да се работи! ".

Аз от първия ден като ръководител на Общинския съвет подарявам своята заплата, само че не да удрям фанфари и не качвам изявления във Facebook, описа още Георги Георгиев.

Не сме нараснали парите на медицинските сестри, само че заплатата на Терзиев се подвигна, означи още Георгиев.

" Сестрите работят на 1350 лв.. Заплатите на служителите и редовите специалисти са вдигнати единствено с 10%, а тези на водачите в градския превоз - едвам с 15%, да се вдигне кметската заплата не е съществено.

Те имат и 20 районни кмета. С по двама-трима заместници и заплати от по 6 хиляди лв.. Чудя се от кое място ще ги намерят в бюджета ".

Общинският консултант от ПП-ДБ-СС Благовест Георгиев, който се опита да избяга от злополука, а по-късно отхвърли тест за алкохол и опиати, към момента е член на Общинския съвет, означи Георгиев.

" Политическата група на ПП-ДБ-СС би трябвало да поеме ясна отговорност ".

Той разяснява решението на служебното държавно управление да премисли желанието на Асен Василев да заплати с пари от фискалния запас задълженията на Топлофикация - София.

" Правителството " Главчев " поправи една пакост на Асен Василев ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР