И тази вечер протестиращи се събраха против новата организация на

...
И тази вечер протестиращи се събраха против новата организация на
Коментари Харесай

В центъра на София: Пореден ден на недоволство заради велоалеи

И довечера протестиращи се събраха срещу новата организация на придвижване по бул. " Патриарх Евтимий ". Те са срещу промени, тъй като ще изгубят към 50 паркоместа. Опасяват се и от запушване.



" Колите ще вървят постепенно и ще има запушване. Сега организацията е доста добра, само че какво- би трябвало да се вкарат велоалеи и за това е целият проблем ", сподели Димитър Стоянов, гражданин на региона.

Проектът за велоалея по бул. " Патриарх Евтимий " е на на 10 години. Той беше показан пред обществеността през май 2020 година. Освен бус лента и велотрасе по " Патриарха " планът планува и събаряне на велоалеята на бул. " Витоша " около НДК и в двете посоки придвижване по бул. " Фритьоф Нансен ". Според ръководещите в общината всичко се прави изцяло законно.

" Вместо както е до момента цялото пространство да бъде обещано единствено за колите, вършим бус лента, с която ускоряваме напредването с градски превоз, както и велоалея, която свързва в мрежа в съществуващи велоалеи ", сподели Андрей Зографски,зам.-председател на комисията по превоз и пътна сигурност в СОС.

Всички останали общински съветници обаче скочиха против проекта- бус-лестата била безсмислена, а велоалеята не трябвало да е такава.



" Не сме по принцип срещу, срещу сме по този начин и в този момент ", съобщи Прошко Прошков общински консултант ГЕРБ-СДС.

" Велосипедното придвижване съставлява 2 %. Велоалеята на " Раковски " основава проблем и основава проблем за една от най натоварените линии. По нея минават 249 прекосявания ",каза Карлос Контрера, общински консултант.

Идеята на " Спаси София " е точно посредством възстановяване и обезопасяване на инфраструктурата да се усилят и хората, които се придвижват с колело. Припомнят и че местата по " Патриарха " ще понижат, само че ще се усилят тези по бул. " Витоша ", както и че има реновиран частен паркинг за 1000 автомобила.

" Онези с парцели за по 3-4 хиляди евро на квадрат не могат явно да си платят паркомясто в под земята паркинг или заплатен паркинг. Това е същинската борба. Хората в " Надежда " обаче заплащат по 120 лева за паркинга, който им построихме ", съобщи Борис Бонев, общински консултант ПП-ДБ-Спаси София.

Според ръководещите това е следващ опит за бойкот на локална власт и начало на предизборната борба.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР