Около 13 000 ще са квесторите на утрешния държавен зрелостен

...
Около 13 000 ще са квесторите на утрешния държавен зрелостен
Коментари Харесай

Министър Цоков: На матурата по български език и литература се очаква да се явят 50 200 зрелостници

Около 13 000 ще са квесторите на утрешния държавен зрелостен изпит по български език и литература в 12-и клас, на който се чака да се явят 50 200 зрелостници.

 

Интересно е, че шестима целят да покачат оценките си и се явяват въз основата на смяната в Закона за предучилищното и учебното обучение за явяване на изпит за матура като повишителен изпит. Петима от тях вероятно ще си покачат оценката на матурата по български език и литература, а един - по профилирана подготовка по математика. Това сподели пред публицисти служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков, откакто взе участие в откриването на конгрес на софтуерния колос " Google " (Google), съобщи Българска телеграфна агенция.  

 

В над 750 учебни заведения ще се състои на следващия ден държавният зрелостен изпит по български език и литература, сподели министър Цоков и добави, че всичко в учебните заведения е готово - с класните стаи, където ще бъдат изпитите.

 

" Самите изпитни въпроси, които са 41, ще се генерират на следващия ден сутринта в 5:30 ч., всред над 390 000 разновидността ще бъде генериран пробата. Ако се включи и тематиката за есето, или за интерпретативното съчинение, това става над 4 милиона разновидността. Утре след 6:00 ч. ще " тръгнат " тези разновидности, и то на модули, към обособените учебни заведения, с цел да бъдат разпечатани и да се дават на зрелостниците. Взели сме всевъзможни ограничения във връзка с " приключване " на избрана информация, в това число и за наличие на представители на Министерството на вътрешните работи и на ДАНС при самото изтегляне на тестовите разновидности ", съобщи министър Галин Цоков.

 

Той сподели, че все още има единствено един карантиниран възпитаник в Пловдив, който ще се яви на следващия ден на матурата в обособена зала. 

 

Има обезпечено видеонаблюдение в класните стаи, което също ще даде опция за почтеност на матурата, само че освен на утрешната, а и на всички изпити, свързани със зрелостниците през идващите дни, сподели министър Цоков.

 

Той означи, че на 20 май е втората матура, която е за изпит по професионална или профилирана подготовка, по-късно ще са и държавните изпити по желание на зрелостниците. 

 

Утрешният държавен зрелостен изпит по български език и литература стартира в 8:30 ч.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР