Същите тия бандити от БСП и ДПС, тоя бандистки картел,

...
Същите тия бандити от БСП и ДПС, тоя бандистки картел,
Коментари Харесай

Питайте тия бандити от ГЕРБ и ДПС за кои проекти искаха да променят Закона за инвестициите, призовава експерт

" Същите тия бандити от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, тоя бандистки картел, в случай че това несъгласие падне върху измененията в Закона за поощряване на вложенията, би трябвало да бъдат питани ГЕРБ и Движение за права и свободи за кои планове са го създали. Те са го възнамерявали за съответен план ", съобщи в предването " Още от деня " Андрей Ковачев - ръководител на съдружие " За дивата природа Балкани ".

" Ама това е корупция! Програмирана корупция ", добави специалистът.

По думите на Ковачев ГЕРБ и Движение за права и свободи са " съучастници " в желанието на вложителите да лъжат закона.

" Лъжат закона вложителите. Да си съблюдават всички закона. Администрацията да им работи добре. Но ние вършим по този начин нещата, че да можем да нарушим закона. Законът тъй като ни пречи - да го нарушим ".

" Тези закони са направени, с цел да може ние жителите с изключение на да имаме право на околна среда, да може да го защитим и да го защитим от корумпираните политици, тъй като тъкмо това вършат сега - лишават ни опцията да защитим правата си ".

Андрей Ковачев уточни главните промени, които заплашват околната среда и правата, заложени по Конституция ", на жителите.

" Единият метод е с опцията да имаме втора инстанция на съда за някакви планове, които те са решили, че те са супер значими т.е. да отпадне правосъден надзор на втора инстанция, и в случай че има някакви проблеми ние да защитим правата си ".

Второто нещо е, че с измененията " желаеха да дадат 10 години да бъдат годни тези решения, което го няма на никое място по света ".

" Намалиха го на 10 от " кумова срама ". Решиха, че ще им свърши работа ".

Процедурите би трябвало да минават с доста по-кратък период, безапелационен беше специалистът. Всяко едно " протакване " е в полза на вложителите.

" Мълчаливото приемане - в случай че не се произнесат в период органите, че те имат позволение да си вършат каквото пожелаят ", добави Ковачев.

" Имайте поради, че вложителят може да протака оценката, с цел да може след една година да си прави каквото желае ".

" А в случай че не може? Ако не можеш да направиш качествено оценката... Какво правиш?

Ковачев даде образец в Хърватска във връзка с измененията в Оценка на въздействието върху околната среда.

" Тези ОВОСИ да се дават не на едни частни компании, които извършват волята на вложителя, и не съблюдават закона, а те не могат да го съблюдават, тъй като законът ни е още веднъж програмирана корупция. Инвеститорът заплаща на тия дето вършат отчетите по оценка за влияние на околната среда. И надлежно те постоянно отразяват ползите на този вложител. Даже и когато той е страната, а не околната среда и водите и законите. Просто би трябвало да бъде като в Хърватска. Независима организация, която прави тези оценки, заплащат се такси, и надлежно си имат отговорности ".

Според него със заложените промени вносителите им нарушават решения на Европейския съд

" Конституцията, че е нарушена, то е ясно. Трябва да съблюдаваме европейските закони, а те пазят правата на хората, само че просто тука нехаят ".

Андрей Ковачев разяснява и утвърждението да се стартира работата по последния сектор на аутобана сред Крупник и Кресна.

" Магистралата в Кресна не е планувана да бъде автомагистрала, а път палач. Това, което са възнамерявали е път палач вечно напред. Ужас! Пътят сега, който те са одобрили е второразреден. А трафикът пораства доста по-бързо, в сравнение с те мислеха. Може ли второразреден път да поеме безвредно толкоз трафик? Не може ", безапелационен беше специалистът.

Вижте целия диалог в предаването


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР