Фирми и консорциуми с участието на Панайот Панайотов, баща на

...
Фирми и консорциуми с участието на Панайот Панайотов, баща на
Коментари Харесай

28 000 000 лева обществени поръчки са минали през дрийм тийма на Ангелкова

Фирми и консорциуми с присъединяване на Панайот Панайотов, татко на министъра на туризма Николина Ангелкова, са спечелили публични поръчки за близо 13 милиона лева
Панайот Николов Панайотов е съсобственик на „ Графит Комерс “ ООД, записана в Кърджали. Обществените поръчки извоювани от тази компания (вкл. и в консорциумите „ Женда “ ДЗЗД и „ Баните “ ДЗЗД, в които компанията има дребен дял) са главно за строителство и ремотни на пътища и мостове. Общата сума е 11 855 469 лева Това демонстрира информация в данните от регистъра на Агенцията за публични поръчки.
Отделно от това обединяването „ БГ ГРУП “ 2010 ДЗЗД с 50% присъединяване на „ Графит Комерс “ е спечелило поръчки за 960 111 лева от община Кирково.
Ангелкова е една от трите дъщери на Панайот Панайотов, само че е единствената, която е избрала да носи бащиното име на татко си, а не фамилното. Преди да стане министър на туризма през 2014 година, Николина Николова – Ангелкова поредно работи в Министерството на районното развиване и благоустройството, член е на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура”, а до 2013 година е заместник-министър на районното развиване и благоустройството.
Първият министерски пост на Ангелкова е от 2014 година в кабинета на Близнашки като министър на превоза. Същата година тя се омъжва за брокера на първокласни парцели Христо Ангелков, с който се познава от специализация в Съединени американски щати през 2009 година
Така „ дриймтиймът “ на Ангелкова се уголемява и с Красимир Шалев – съучастник на Ангелков във компанията за първокласни парцели „ Ирис Естейтс “.
Красимир Шалев е притежател на строителната компания „ Бигла 3 ", в чийто актив има публични поръчкиза 15 774 590 лева Поръчките за саниране по програмата за енергийна успеваемост са за близо два милиона и половина лева
Фирмата се появява като реализатор на скандалния ремонт и преустрояване на Национален музей за българското изобразително изкуство. Договорът за този ремонт на стойност 3,6 милиона лева е подписан на 23.02.2010 година година сред Министерство на районното развиване и благоустройство и Министерство на културата на Вежди Рашидов.
Според формалната биография на Ангелкова през 2010 година тя управлява звено „ Контрол, връзка и съгласуваност “ в Министерството на районното развиване и благоустройството.
Контролът на ремонта на музея обаче очевидно не е бил на висота, защото след това инспектори на Министерството на културата разкриват фактурирани, само че неизпълнени ремонтни действия за стотици хиляди лв..
„ Бигла 3 “ е също по този начин компанията, предоставила на ниска цена апартамент на брата на еврокомисарката Мария Габриел Докато Габриел употребява години наред на ниска цена общинско жилище за 400 лева на месец, нейният брат Борис Неделчев /сега на 36 г./ съумява да се снабди с огромен апартамент в София. "Биволъ " разкри, че той е сключил извънредно преференциална договорка с „ Бигла 3 “, която му носи огромна облага в границите на 3 години. На процедура апартаментът му излиза даром.
Освен със строителство и с първокласни парцели, Красимир Борисов Шалев се занимава и с държавни каузи. Той се явява помощник по районно развиване на депутата от ГЕРБ Димитър Гечев.
Факт е, че роднините и предприемачите от обкръжението на Ангелкова нямат същия обсег като тези на депутата Делян Добрев. Както разкри "Биволъ " (още през март 2017 г.), те са успяли да акумулират публични поръчки за над 100 милиона лева, главно в санирането. От друга страна мандатът на Ангелкова във властта не е изминал и надпреварата за най-успешен „ дриймтийм “ на властта към момента е в разгара си./Биволъ
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР