Девет месеца след като е образувано досъдебно производство по чл.

...
Девет месеца след като е образувано досъдебно производство по чл.
Коментари Харесай

Кирил и Лена - мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

Девет месеца откакто е формирано досъдебно произвеждане по член 313, алинея 1 от Наказателен кодекс, за това че е доказана лъжа в документално известие, изпратено Лена Бориславова по електронен път до Агенция по вписванията, прокуратурата не е подхванала никакви дейности във връзка с забърканите лица, които са от висшия ешалон на българската политика и страна.

В хода на следствието са разпитани 10 очевидци, извършени са и оперативно-издирвателни мероприятия. Към делото са приобщени голям брой относими документи, изискана е и информация от Сдружение „ Да запазим Корал “, оповестяват през днешния ден от държавното обвиняване, в отговор на абсурда, който от три дни гърми по всички медии.

Установени данни за осъществяване и на други документни закононарушения – сформиране и потребление на неистинен документи, показани пред Агенция по вписванията (на Лена Бориславова, която газейки закона обезпечава безпроблемното качване на Кирил Петков на министерския пост в служебното държавно управление на Румен Радев), уведомяват ни от СГП. И дотук! Девет месеца прокуратурата разпитва лица, които имат отношение към осъществените дейности, прави съпоставения на подписи и почерци. И още не са направени съдебно-графически и механически експертизи, който да открият доказателства за присъединяване в документни и други закононарушения на Лена Бориславова.

 

А обстоятелствата са повече от ясни и те бодат на очи за тези, които желаят да ги видят - безусловно умишлено Лена Бориславова е направила документна машинация: фалшифицирала е подписи и е внесла подправени документи в Агенция по вписванията с определан цел - заемане на върховен държавен пост на нейн доближен.

 

За това закононарушение адвокатката Лена би трябвало да лежи в пандиза, а не да става (в последствие) шеф на кабинета на премиера и през днешния ден да издава морални присъди и да се пробва да въздейства на политическите и публични процеси в страната. Точно Лена и Кирил, който пристигнаха на крилете на очакванията за Промяна, Прозрачност и Принципност в действителност се оказват изпечени измамници, които употребяват и най-безкрупулните способи, с цел да се доберат до властта. 

 

И това е било ясно на прокуратурата, когато образува досъдебно произвеждане по член 313, алинея 1 от Наказателен кодекс,  а девет месеца по късно не съумява да извади пред обществото обстоятелствата на НЕИСТИНАТА и по този метод да избави обществото от наличието на наглите измамници. Защо?

 

За разлика от държавното обвиняване ръководителят на сдружението „ Да запазим Корал “ Атанас Русев извади през днешния ден в тв ефира всички съпоставения на подписи, номера на принтери и показацялата ТЕХНОЛОГИЯ НА ФАЛШИФИКАЦИЯТА, осъществена от " иконата на Промяната " Лена Бориславова в качеството й на юрист на бъдещия министър на стопанската система Кирил Петков.

„ Попаднахме на тези обстоятелства, които извадихме от Агенцията по вписванията. Това са поредност от документи, които са подправени и всички тези подправени документи са вътре с фалшифицирани подписи и погрешно наличие. Всички тези документи са подписани с електронния автограф на Лена Бориславова и са входирани в Агенцията по вписванията, с цел да се смени Управителният съвет на сдружението „ Да запазим Корал “, на което аз съм ръководител “, изясни простичко Русев.


Е, за какво един елементарен жител може да извърши цялото това следствие, а на страховитито Държавно обвиняване и девет месеца са му незадоволителни, с цел да излезе с констатация и Възмездието да тръгне по своя път? 

А какво прави ДАНС?

" Отидохме там (в ДАНС) през месец юли, демонстрираха ни набор от документи и започнаха да ни питат дали сме се подписвали или не под тези документи. Всички документи, които ни демонстрираха, там фигурираше моят подправен автограф “, продължи да вади обстоятелства за бездействието на органите Атанас Русев.

Естествено изниква въпросът - за какво ДАНС и Прокуратурата бавят следствието против Кирил Петков и Лена Бориславова?
И въобще за какво Държавното обвиняване се държи към двамата като ВИП-персони, за които отговорността пред законите на страната са непознати понятия?

 

Измама, машинация и отново машинация - това е пътят на Кирил Петков и Лена Бориславова към властта. Лена фалшифицира подписи и подправя документи, Кирил лъже, лъже и отново лъже. Такива неповторими шарлатани българската политика не познава до момента!

Скандалът " Корал " не е първото прокурорско следствие, което се занимава с Кирил Петков. През предходната година СРП приключи досъдебно произвеждане за вероятно сформиране на декларация с погрешно наличие във връзка с отхвърли му от канадско поданство преди да стане длъжностен министър.

Казусът беше обект и на инспекции в закритата Специализирана прокуратура и в Софийската градска прокуратура, само че те отхвърлиха да образуват следствие против Петков. Той датира от 2021 година, когато ГЕРБ подаде сигнал в прокуратурата, че при назначението си в служебния кабинет на Стефан Янев на 10 май 2021 година Петков към момента е бил и български, и канадски жител, което не е заявил в подадената декларация до президента.

Конституцията не разрешава на президента, вицепрезидента, депутатите и министрите да имат двойно поданство.

Петков твърдеше, че не е направил нарушаване, защото документално е заявил отхвърли си от канадско поданство на 21 април 2021 година Документът, с който канадските управляващи признават, че той към този момент не е техен жител, обаче носеше датата 20 август същата година.

Конституционният съд го уличи в нарушаване на Конституцията, Прокуратурата обаче не откри законови учредения за привличане към правосъдна отговорност. Тогава Гешев избави Петков. Защо!

А през днешния ден? Кой и за какво?

Бориславова пък беше обект на следствие по отношение на контракт за правни услуги, предоставени на Българската банка за развиване (ББР) от правната адвокатска фирма, в която тя е работила преди да влезе в политиката. Случаят стана прочут през лятото на 2022 година, само че от този момент прокуратурата не е съобщавала настояща информация за хода на делото.

" Затова пък двамата извират по всички медии " с арогантното си и пренебрежително държание, и ясното предпочитание още веднъж да ръководят и вземат решение бъднините на нашата България?!?!? Каква бедност на съзнанието ", възкликна през днешния ден Русев.


Тъжно, само че факт - до каква бедност на съзнанието се докарахме!
С присъединяване на всички държавни институции - от президент, през парламент, Министерски съвет и Прокуратура!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР