Чилийското правителство нареди задължителна обща карантина за 7-те милиона жители

...
Чилийското правителство нареди задължителна обща карантина за 7-те милиона жители
Коментари Харесай

Рязък пик на заразата в Чили принуди страната да наложи блокада на столицата

Чилийското държавно управление подреди наложителна обща карантина за 7-те милиона поданици на Сантяго, откакто управляващите регистрираха 60-процентов скок в броя на инфектираните с ковид за 24 часа, съобщи БГНЕС.
" Най-тежката мярка, която би трябвало да разглася, е цялостна карантина в Сантяго ", местоположението на 80% от доказаните 34 000 случая в страната, сподели здравният министър Хайме Маналич.
Маналич разясни, че обсада ще бъде наложена и в няколко области, в които бяха отстранени по-ранните ограничения - след 2260 нови инфекции и 12 смъртни случая през последните 24 часа.
Съобщението идва след държавно искане до МВФ за гъвкава кредитна линия в размер на към 23,8 милиарда $ за идващите две години.
Блокадата, която влиза в действие в 05:00 часа българско време в събота, значи, че хората ще могат да напущат домовете си единствено по основни аргументи като закупуване на храна или медикаменти.
Досега Чили беше избрал селективна карантинна тактика за справяне с пандемията. Вечерен час беше натрапен в Сантяго и други градове, само че карантината беше лимитирана до региони с висока периодичност на инфекции.
Чили има и най-големия брой направени проби за ковид в Латинска Америка - 14 000 дневно и към 200 000 общо.
Още: " Коронавирусът по света - променлива обстановка, Франция е акцент с изменение в статистиката "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР