Чилийският президент Себастиан Пинера заяви днес, че няма да подаде

...
Чилийският президент Себастиан Пинера заяви днес, че няма да подаде
Коментари Харесай

Чилийският президент няма да подаде оставка

Чилийският президент Себастиан Пинера съобщи през днешния ден, че няма да подаде оставка макар белязаните от принуждение митинги против ръководството му, обхванали страната от две седмици, съобщи Франс прес.

Попитан в изявление за Би Би Си дали счита, че би трябвало да се съобрази с апелите да се отдръпна, президентът реакционер отговори " не ". В същото време Пинера призна, че частично е виновен за проблемите, които са се натрупали в продължение на 30 години.

" Проблемите се трупаха през последните 30 години. Отчасти съм виновен за тях и поемам тази отговорност, само че не съм единственият виновен ", акцентира чилийският президент.

Пинера засегна и тематиката за множеството недоволства от несъразмерна приложимост на мощ от правоохранителните органи. Мога да подсигурявам, че в случай че е имало такива случаи, ще последва следствие и предоставяне под съд на виновните, сподели той и даде обещание сходни дейности да не останат ненаказани.

Протестното придвижване в Чили навлезе през днешния ден в третата си седмица макар оповестяването на голям брой обществени ограничения. То стартира от митинг против повишаването на цените на билетите за метрото, само че бързо прерасна в по-широко придвижване, отправила редица претенции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР