Четвърти ден на опустошения и безредици във Франция, след смъртта

...
Четвърти ден на опустошения и безредици във Франция, след смъртта
Коментари Харесай

Хаос и погром във Франция: Четвърта нощ на безредици след убийството на младеж

Четвърти ден на разрушения и вълнения във Франция, след гибелта на 17-годишен юноша, прострелян от служител на реда. Блиндирани коли и специфични антитерористични елементи се включват в поддръжка на служителите на реда.

За последните две денонощия са арестувани близо 1000 души, а междинната им е възраст е 17 години.

Десетки участници в протестите са под 13-годишна възраст. Деца употребяват незаконно оръжие и коктейли Молотов, подпалват и опустошават магазини и здания.

Продължават всеобщите митинги след убийството на 17-годишния Нахел

Затова и ръководещите приканиха родители и близки да спомагат за понижаване на напрежението. Включиха се и звездите от френския национални тим по футбол и кумири на младежите от предградията с апел да се спре насилието.

Палежи имаше и в парижкото предградие Нантер, където беше погубен младежът от алжирски генезис.

Последваха обвинявания към полицията за расизъм и дискриминация. Вътрешният министър отхвърли да имало опит за прикриване на виновността на униформения.

Във вторник силите на реда гръмнаха 17-годишен юноша

„ Още същия ден той беше арестуван, стартира публично следствие и през днешния ден, за негово страдание, е в пандиза. Така че ще спрем тази неразбория, ще се съобразим със правосъдния развой “, сподели Жералд Дарманен, министър на вътрешните работи.

17-годишният Наел беше убит от упор във вторник, откакто е карал непозволено автомобил и не е спрял при инспекция. Днес младежът беше заровен в наличието на близки, другари и поданици на Нантер, които настояха за правдивост.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР