Четници в бяло, зелено и червено отбелязаха 140-тата годишнина от

...
Четници в бяло, зелено и червено отбелязаха 140-тата годишнина от
Коментари Харесай

Четници в бяло, зелено и червено по пистите в Боровец на 3 март

Четници в бяло, зелено и алено означиха 140-тата годишнина от Освобождението на България в Боровец. Екипите бяха направени особено от DIEL SPORT, въодушевени от геройството на прадедите ни и бяха предоставени на инструкторите от ски и сноуборд учебно заведение „ Бороспорт “. Оръжието на четниците беше обезпечено от клуб " Чакър челник " гр. Самоков.

Празникът стартира в 11 часа пред хотел „ Рила “ с възстановка на историческа картина от времето на Руско-турската освободителна война. Членовете на клуба на фенове на исторически оръжия „ Чакър челник “ в опълченски униформи и хайдушки носии приветстваха гостите на първия планински курорт на Балканите, развяха българския байрак и отдадоха респект на починалите в Руско-турската освободителна война.

Четниците се пуснаха по писта „ Рила “ и се снимаха с гостите на Боровец. След това детско-юношески танцов състав „ Рилска магия “ с началник Стоян Димитров при национално читалище „ Христо Ботев “, с. Говедарци, извърши стратегия с национални танци.

Гостите на курорта имаха опция да прегледат галерия на оръжия от интервала на освободителните битки на България до 1890 година, да се снимат с четниците, хайдутите и опълченците и да усетят патриотичния дух на прадедите ни. Празненствата по случай 140-тата годишнина от Освобождението на България завършиха с празничен салют на имитация на оръдие от Освободителната война.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР