Четирийсет процента от австрийските компании у нас смятат, че има

...
Четирийсет процента от австрийските компании у нас смятат, че има
Коментари Харесай

Австрийският бизнес очаква ръст на поръчките

Четирийсет % от австрийските компании у нас считат, че има усъвършенстване в стопанската система на страната през предходната година. Добрата вест е, че те се надяват този тренд да продължи и през 2018-а. Същевременно австрийските вложители чакат по-активни дейности от българското държавно управление за справяне с проблеми, като корупцията и престъпността, по-предвидима икономическа политика и правна сигурност. Това демонстрира изследване измежду бизнесмените от тази страна, извършено от Австрийското комерсиално посланичество.

България е привлекателна за австрийския бизнес поради ниските данъчни ставки и преференциалните разноски за труд. Емиграцията и неналичието на квалифицирана работна ръка обаче попречват растежа на вложенията и за разширение на производството.

Общо 63% от интервюираните регистрират растеж на оборота, увеличение на поръчките към тях и на броят на чиновниците.

Австрийските инвестиции са в размер на 4.124 милиарда евро, което слага тази страна на второ място измежду задграничните вложители в България. Сред огромните австрийски компании у нас са Mtel, EVN, Raiffeisen, OMV, Vienna Insurance Group, Billa, Kronospan, Knauf, Uniqa, Palfinger, Baumit и други. Освен това през 2017-а за първи път стоките, изнесени към Австрия, са повече от импортираните оттова.

Малко над половината от австрийските компании акцентират нуждата от повишение на квалификацията на фрагментите. Сред останалите значими промени съгласно тях са подобряването на инфраструктурата и съществуването на работна ръка. Австрийците се пробват да вземат решение казуса с неналичието на фрагменти, посредством приема на възпитаници от професионалните учебни заведения за образование по дуалната система.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР