Четирима ученици от Пловдив намериха голямата сума пари и я

...
Четирима ученици от Пловдив намериха голямата сума пари и я
Коментари Харесай

Ученици намериха крупна сума пари и я предадоха на полицията

Четирима възпитаници от Пловдив откриха огромната сума пари и я предадоха на полицията. Заради виновната си постъпка шестокласниците от учебно заведение " Душо Хаджидеков " получиха от шефа на пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи почетни грамоти. От пловдивската полиция отхвърлиха да оповестят каква е откритата сума.

Пловдив

Учениците намерили огромната сума на четвърти декември пред един от павилионите за закуски в региона на учебното заведение. Парите били разпилени по земята.
Старши комисар Атанас Илков, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив: Няма да разгласявам сумата, фактически е забележителна сума. Намирайки я, те не са се поколебали и за момент да предадат тази сума на първия срещнат полицейски чиновник.Александър Найденов: Всички казахме, че би трябвало да отидем да ги предадем, че не сме крадци.


Служител на жандармерията е първият, поздравил децата за постъпката им.
Виктор Йончев: Каза ни, че по този начин би трябвало да се прави и ни сподели, че това са доста пари.
След като предали парите, момчетата решили да се върнат до павилиона, с цел да потърсят още доказателства и по този начин да оказват помощ на проверяващите.

Георги Дойков: Полицаите ни споделиха, че би трябвало да има някакви документи за идентичност, портмоне или нещо друго, само че нищо нямаше.

Все още притежателят на парите не е открит. Няма и сигнал за изгубената сума. Тя се съхранява в пловдивската полиция. А оттова са безапелационни, че Виктор, Георги, Митко и Сашо са същински герои.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР