Четирима мъже са задържани по време на вчерашния протест пред

...
Четирима мъже са задържани по време на вчерашния протест пред
Коментари Харесай

Има арестувани за мятане на домати и яйца по МС, преди време съдът го позволи

Четирима мъже са арестувани по време на вчерашния митинг пред Министерския съвет, проведен от Гражданско придвижване " Боец ", тъй като хвърляли яйца и домати по постройката на държавното управление. Демонстрацията беше проведена под надпис " Има кой да ви накаже " - по прилика с думите на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, който на 29 март сподели в предаването " Панорама " на Българска национална телевизия, че няма кой да го накаже.

Протестът имаше четири съответни претенции - оставка на държавното управление, както и премахване на основния прокурор Сотир Цацаров, на ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, който излезе в отпуск поради стартирала против него инспекция, и на ръководителя на Национална следствена работа Борислав Сарафов. От “Боец” желаеха и покачване на обвиняване на някогашния началник на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов поради абсурда “Апартаментгейт” - тъй като, съгласно придвижването, е попречил осъществяването на други закононарушения, укрил е и унищожил документи и доказателства и попречил следствие посредством напън и въздействие върху очевидци.
Според в. " 24 часа " на задържаните било платено да предизвикат. Изданието не показва източника на тази информация и прибавя, че един арестуван бил престъпно проявен за кражба, а различен - за безчинство. Засега няма повдигнати обвинявания, само че може би ще има такива за безчинство.
Припомняме, че през октомври 2017 година Софийският областен съд оправда петима души за това, че са хвърляли домати по постройката на Народното събрание. Става въпрос за известния с такива акции Николай Колев-Босия, както и Димитър Григоров, Кирил Чуканов, Калин Каменов и Алекс Иванов. " Част от правосъдното решение още веднъж включва формулата, че сме упражнили своите конституционни права и че авансово обществено оповестеното замеряне на депутатите с домати по съответен мотив е законна форма на митинг ", уточни тогава Георгиев за какво съдът оправдава действието им.
" И не се лъжете, нито Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, нито Оперативна програма, или която и да е от ченгеджийските банди на статуквото е опция! Алтернативата ще се роди в борбата. Знаем проблемите, знаем решенията и постоянно водим борбите си до край. До дни БОЕЦ ще обявим идващите си дейности, дните на Буда и мафията са преброени, значимо е и какво вършим по-късно! ", написа придвижване " Боец " в формалния си профил във Фейсбук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР