Четирима британски войници в червени и златни парадни униформи заеха

...
Четирима британски войници в червени и златни парадни униформи заеха
Коментари Харесай

Започна бдението преди погребението на кралица Елизабет II

Четирима английски бойци в червени и златни парадни униформи заеха позиции в четирите ъгъла на ковчега на кралица Елизабет Втора, заяви Асошиейтед прес.
Прочетете още
С това през днешния ден стартира бдението, което ще продължи четири дни, до момента в който тленните остатъци на починалата кралица са в Уестминстър Хол в Лондон.

Войници от церемониални подразделения на английската войска ще се редуват да пазят ковчега на шестчасови смени.

Ковчегът на кралицата беше подложен на издигната платформа в Уестминстър Хол след тържествена върволица от Бъкингамския замък.

След това крал Чарлз Трети и други високопоставени членове на кралското семейство напуснаха Уестминстър Хол, до момента в който събралите се извън хора скандираха: " Бог да пази краля! "

Междувременно стана известно, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е разговарял с крал Чарлз Трети, с цел да сервира съболезнованията си във връзка гибелта на неговата майка, съобщи АП, като се базира на Белия дом.

Той означи, че Байдън си спомня с трогване за добротата и гостоприемството на кралицата. Президентът и първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън отседнаха при Елизабет Втора в замъка Уиндзор през юни.

Белият дом осведоми, че Байдън ``също по този начин е изразил огромното удивление на американския народ от кралицата, чието достолепие и неизменност задълбочиха трайното другарство и специфичните връзки сред Съединените щати и Обединеното кралство``.

Следващата седмица президентът на Съединени американски щати, наред с други държавни ръководители, ще участва на погребението на Елизабет Втора в Лондон, предав Българска телеграфна агенция.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР