Четирима банкери ще бъдат изправени пред съда в Цюрих следващата

...
Четирима банкери ще бъдат изправени пред съда в Цюрих следващата
Коментари Харесай

Банкери на съд в Цюрих, обвинени в подпомагане на човек, известен като „портфейла на Путин“

Четирима банкери ще бъдат изправени пред съда в Цюрих идната седмица, упрекнати,че са помогнали на човек, прочут като „ портфейла на Владимир Путин “, да подава милиони швейцарски франкове в Швейцария, съобщи Ройтерс.

Четиримата мъже, които са работили в Газпромбанк, ще се явят пред окръжния съд в Цюрих на 8 март, упрекнати в липса на усърдие при финансови транзакции.

Подсъдимите са упрекнати, че „ не са положили дължимата грижа, с цел да открият самоличността на действителния притежател “ на средствата, съгласно обвинителния акт, забелязан от Ройтерс.

Швейцарските медии оповестиха, че сумата, забъркана в тази ситуация, е към 50 милиона швейцарски франка (44 милиона долара).

Мъжете, които са били висши ръководители в банката, която сега затваря интервенциите си в Швейцария, не могат да бъдат разпознати според швейцарските ограничавания за докладване.Техните юристи не дадоха отговор на настояванията за коментар.

Говорител на Газпромбанк сподели, че не може да разяснява настоящия развой и се базира на презумпцията за непорочност на обвинените.

Две сметки са открити в Газпромбанк през 2014 г.според обвинителния акт, като бенефициерът е разпознат като Сергей Ролдугин, непосредствен поддръжник и другар на Владимир Путин.

Ролята на Ролдугин като „ портфейл “ за съветския президент беше разкрита през 2016 година отPanama Papers -разследване, оповестено от Guardian в съдействие с други медии, в това число Международния консорциум на проверяващите публицисти във Вашингтон и немския вестник Sueddeutsche Zeitung.

Банкерите не са направили никакви инспекции дали Ролдугин, виолончелист и диригент, е действителният притежател на активите, се споделя в обвинителния акт.

„ По време на откриването на акаунта беше обявено,че Сергей Ролдугин е бил непосредствен другар на съветския президент Владимир Путин и кръстник на щерка му “, се прибавя в него.

Обвиняемите не са създали опит да изяснят дали Ролдугин е действителният бенефициер на активите, или от кое място идват парите, се споделя в правосъдния документ.

В документите на банката е посочена единствено професионалната активност на Ролдугин като музикант, което прави собствеността и присъединяване му „ по никакъв метод правдоподобни “, се споделя в правосъдните документи.

ВШвейцариябанките са задължени да отхвърлят или приключват бизнес връзки, в случай че има първични подозрения по отношение на самоличността на договарящата страна.

И двата акаунта бяха затворени през септември 2016 година

Ролдугин към този момент беше обект на наказания на Съединени американски щати след нашествието на Русия в Украйна и също по този начин беше изправен пред наказания в Швейцария, чието държавно управление го назова „ портфейлът на Путин “ в своя лист с блокирани хора.

Прокурорът желае условни присъди от по седем месеца за всеки от банкерите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР