Четири страни от ЕС във вторник ще призоват за конфискация

...
Четири страни от ЕС във вторник ще призоват за конфискация
Коментари Харесай

Четири страни в ЕС настояват за конфискация на замразените активи на Русия в полза на Украйна

Четири страни от Европейски Съюз във вторник ще призоват за конфискация на замразените активи на Русия и съветски жители в интерес на Украйна. Това заяви организация Ройтерс, която се базира на писмо до министрите на страната от Европейски Съюз, направено от държавните управления на Литва, Словакия, Латвия и Естония. Според плана на апела страните също по този начин ще предложат изцяло да бъдат прекратени икономическите връзки с Москва.

Европейският съюз замрази активите на Руската централна банка в размер на към 300 милиарда $ и активите на предприемачи и чиновници с съветско поданство, попаднали под глобите на Европейски Съюз.

„ Трябва да определим законни способи за оптимално потребление на тези средства както за поддръжка на напъните на Украйна да се опълчи на съветската експанзия, по този начин и за следвоенното възобновяване на страната “, се споделя в изказването, представено от организацията.

Авторите на писмото считат също, че Европейски Съюз би трябвало да приготви нов пакет от наказания против съветската стопанска система. Освен това, в случай че Русия не спре военната си експанзия против Украйна, въобще не би трябвало да има стопански връзки сред Европейски Съюз и Русия, тъй че финансовите запаси, артикули или услуги на страните от Европейски Съюз „ да не оказват помощ на съветската военна машина, “, се споделя още в документа.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР