Четири случая на хепатит А са регистрирани в Центъра за

...
Четири случая на хепатит А са регистрирани в Центъра за
Коментари Харесай

Хепатит плъзна в център за деца от семеен тип

Четири случая на хепатит А са регистрирани в Центъра за настаняване от фамилен вид в Асеновград. Заразени са 3 деца и шефът на институцията, сподели доктор Моника Троянчева, шеф на Дирекция "Надзор над заразните болести” в Регионалната здравна ревизия в Пловдив.
Тя изясни, че преди дни са установени два случая на болестта, а през днешния ден още два. Заразените са настанени в Клиниката по инфекциозни заболявания в Пловдив.
"Двете деца са признати през днешния ден, откакто са интензивно изследвани от наша страна като контактни на първите два случая. Те на процедура са безсимптомни носители, които постъпват в болничното заведение, с помощта на провежданите от нас ограничения. Това, което би трябвало да се извърши от наша страна като предприемане на нужните ограничения, към този момент е направено. Продължава наблюдението на останалите контактни “, сподели доктор Троянчева.
Тя уточни, че най-вероятно децата от Центъра за настаняване от фамилен вид в Асеновград са се заразили с хепатит А в Пловдив, защото посещават Помощното учебно заведение "Стефан Караджа " в регионалния град.
"В началото на януари в това учебно заведение също имаше случаи на хепатит при децата и най-вероятно връзката е направена с тях ", разяснява Троянчева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР