Четири партии губят регистрациите си заради неподадени отчети в Сметната

...
Четири партии губят регистрациите си заради неподадени отчети в Сметната
Коментари Харесай

Прокуратурата заличава 4 партии от политическата сцена, защото...

Четири партии губят регистрациите си поради неподадени доклади в Сметната палата. Това стана ясно от думите на шефа на ведомството Цветан Цветков. „ Тези партии за втора поредна година не са подали годишни финансови доклади.

При това състояние законът планува ние да сезираме прокуратура и тя да предприеме дейности за заличаването на тези партии. Те ще бъдат заличени от Регистъра на политическите партии. Става въпрос за „ Български аграрни съюз”, „ Народняшка земеделска партия Никола Петков”, „ Гражданска сила” и „ Национално-патриотично обединение”, изясни той пред Нова телевизия.

25 от общо над 130 регистрирани партии се оказва, че не са подали финансовите доклади. „ Броят на партиите е над 160 като огромен % от тях не водят дейна политическа активност, което допуска, че нямат доходи, нито разноски. Тези 25 партии, които не са си подали годишния финансов доклад ще бъдат санкционирани като размера на санкцията е от 5000 до 10 000 лева”, добави ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР