Четири от най-големите легенди на българския баскетбол ще изтеглят жребия

...
Четири от най-големите легенди на българския баскетбол ще изтеглят жребия
Коментари Харесай

Четири легенди на българския баскетбол ще изтеглят жребия за Световното за юноши

Четири от най-големите митове на българския баскетбол ще изтеглят жребия за Световното за юноши до 17-годишна възраст. Съставът на групите за идния в София Мондиал ще бъде избран на 6 март от 11:00 ч. с гала в зала „ Опал “ на хотел „ Рамада София Център “ в столицата. Самото Световно състезание ще се организира в „ Арена Армеец “ от 4 до 12 юли.

Медалистките от Олимпийски игри Диана Брайнова, Снежана Михайлова, Надка Голчева и Петкана Макавеева ще са ВИП-гостите на церемонията по изтегляне на жребия. Те ще вземат участие в определянето на групите на шампионата.

Петкана Макавеева е родена на 4 октомври 1952 година В славната си кариера играе за „ Септемврийска популярност “ (Монтана), ЦСКА: 1969-1971, „ Академик “ (София), само че най-силните си години посвещава на „ Левски-Спартак “. Девет пъти е шампионка на България, а 10 подвига Купата на страната. Тя е измежду златните девойки, които печелят Купата на Европейските шампионки през 1984 година с „ Левски Спартак “, а също – и купата „ Лиляна Ронкети “ със „ сините “. Седем години е капитан на националния тим, с който е притежател на сребърен орден от Олимпийските игри в Москва през 1980 година и бронзов – от Монреал’76. Има и два медала от Европейско състезание – бронзов от 1976 година и сребърен от 1983. През 1976 година е включена в Идеалния тим на Европа.

Надка Голчева е родена на 12 март 1952 година Прекарва цялата си кариера в „ Левски “, като 10 години е капитан на тима. Носител на 6 трофеи и девет Купи на България. Тя е измежду златните девойки, които печелят Купата на Европейските шампионки през 1984 година с „ Левски Спартак “, а също – и два пъти купата „ Лиляна Ронкети “ със „ сините “. Неизменна водеща фигура в националния тим, с който е притежател на сребърен орден от Олимпийските игри в Москва през 1980 година и бронзов – от Монреал’76. Двукратна сребърна медалистка от Европейско състезание и един път печелила бронзов орден. Включена е в Идеалния тим на Европа за 1984.

Снежана Михайлова е родена на 29 януари, 1954 година Професионалният й път минава през „ Академик “ (Варна), „ Академик “ (София) и „ Славия “. По два пъти е шампионка и носителка на Купата на България. С националния тим е притежател на сребърен орден от Олимпийските игри в Москва през 1980 година и бронзов – от Монреал’76. Бронзова медалистка от Европейското състезание през 1976 година

Диана Дилова-Брайнова е родена на 1 ноември, 1952 година Състезателната й кариера минава в столичния „ Локомотив “, с който е притежател на Купата на България през 1971 година 8 години е неизменима част от националния тим, с който е притежател на сребърен орден от Олимпийските игри в Москва през 1980 година и бронзов – от Монреал’76. Има и сребърен и бронзов орден от Европейски шампионати.

Съчетаването на опита и младостта по време на жребия се трансформира в запазена марка за уредниците на Световното състезание от БФБаскетбол. От централата към този момент събраха актуалните играчи на мъжкия народен тим с техните наследници от юношеския състав, който ще се бори за популярност на Мондиала в София. Двата отбора дружно показаха логото на шампионата, като снимаха особено видео. „ Изгряваме дружно “ споделят мъже и момчета в клипчето.
Освен, че по време на събитието ще бъдат избрани групите за шампионата, на него ще бъде показана и специфичната купа уникат, която първенецът на планетата ще получи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР